Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 23.10.2023-31.10.2023

Blev narret til at udlevere dankort, Kgs. Lyngby

En 93-årig kvinde fra Kgs. Lyngby blev onsdag aften narret til at udlevere sit Dankort og tilhørende kode til en ukendt mand. Manden havde ringet på hos kvinden og oplyst, at han var fra politiet og at der var hævet penge på hendes konto. Kvinden bad i første omgang manden om dokumentation for, at han virkelig var fra politiet, og da han fremviste noget, som lignede et politiskilt, blev hun overbevist og udleverede både Dankort og kode til ham, hvorefter han forsvandt. Der foreligger på nuværende tidspunkt ikke noget signalement af manden.

Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet aldrig beder borgerne om at udlevere Dankort, kode til Dankort, NemId-oplysninger eller lignende. Bliver man kontaktet telefonisk eller personligt af folk, som hævder at være fra politiet og beder om disse ting, skal man enten lægge røret på eller lukke døren og ikke lade personerne komme ind, hvorefter man skal ringe 114 med det samme.

Butikstyveri, Lyngby-Taarbæk

En 34-årig kvinde fra Helsingør blev kl. 18.26 sigtet for at stjæle varer fra Normal i Lyngby Storcenter i Kgs. Lyngby.

Butikstyveri, Lyngby-Taarbæk

En 37-årig kvinde fra Chalottenlund blev kl. 12.15 sigtet for butikstyveri i en forretning på Lyngby Hovedgade.

Fik stjålet rygsæk, Lyngby-Taarbæk

En 15-årig ung mand fra Søllerød anmeldte kl. 17.41, at han havde fået stjålet sin sorte rygsæk fra et sæde i bus 150S nær stoppestedet ved DTU, hvor den lå ved siden af ham. Over for ham sad hans kæreste og ven, og ingen så personen stjæle rygsækken. Rygsækken indeholdt blandt andet computer, høretelefoner, penalhus osv. Forurettede så ryggen af den formodede gerningsmand, som løb fra bussen.

Forsøg på bedrageri, Lyngby-Taarbæk

En 89-årig kvinde fra Kulsvierparken blev onsdag kl. 17.20 udsat for forsøg på bedrageri. Kvinden oplyste, at hun var blevet telefonisk kontaktet af en person, som oplyste, at han ringede fra politiet og havde behov for at afhente hendes Dankort. Personen i telefonen ville komme med det samme. Anmelder kontaktede det rigtige politi og blev vejledt om, at hun ikke skulle udlevere noget som helst men afvente politiet.

Foto: ABW