Chaya 
Lyngby Hovedgade 9A
2800 Kgs. Lyngby
45 93 90 90

Tilmeld dig nyhedsbrevet 

Følg Chaya på Facebook 

Et te-eventyr
”På slottet var der ordentligt pudset op! Vægge og gulv, der var af porcelæn, skinnede ved mange tusinde guldlamper! de dejligste blomster, som ret kunne klinge, var stillet op i gangene”. Sådan lyder det i H.C. Andersens fortælling om Nattergalen, der bliver beskæftiget med at opmuntre kejseren af Kina.

Historien om Chaya er et andet dansk eventyr, der tager sin begyndelse i 1981. Efter mange rejser i Østen havde Bente Valbak fået skærpet sin interesse for te-kulturen, som på dette tidspunkt ikke var så kendt i Danmark. Bente havde en vision om at forsyne danskerne med kvalitets-te og viden om samme. I den første tid blev teen udbredt ved hjælp af postordre, omsætningen steg, og Bente åbnede butikken i Lyngby. Nogle år senere åbnede Chaya en butik mere i Gentofte, og det hele blev suppleret af en webshop, der sælger 80 varianter af te og tilbehør som tepotter, kager, marmelader, honning, lemon curd og andre delikatesser til private og erhvervskunder.

En familievirksomhed
Kirstine Laurents, Bentes datter, viderefører i dag moderens værk – sammen med sin mor og datteren Sofie. Inden Kirstine stillede sig ved roret hos Chaya, havde hun gjort karriere i Mærsk, og forsyningskæden fra Orienten til danske tedrikkere var derfor ikke helt fremmed for hende. Kundeservice, kvalitet og rettighed omhu kendetegner da også Chaya, hvad mange stamkunder kan bevidne.

Som skrevet er Kirstines datter, Sofie Valbak Laurents, nu også blevet en del af virksomheden. Som i så mange andre familievirksomheder startede Sofie i rollen som pakker,  og i dag har hun ansvar for fakturering og bogføring.

Det er de gode gamle forretningsmæssige dyder der holdes i hævd hos familien Chaya, men ingen forretning holder sig succesrig så længe uden også evne for innovation. Chaya er – for bare at nævne et eksempel – blevet en del af oplevelsesøkonomien med driften af Dronning Louises Tehus, en drift der indebærer arrangementer som firmaevents og bryllupper.

Skotland, scones og sølv
Dronning Louises Tehus i udkanten af Bernstoffsparken serverer Afternoon Tea i klassisk engelsk stil hver weekend om sommeren og op mod jul.

Det turde være indlysende at tehuset er skabt til te, og med en rosenhave, der står i fuldt flor fra juni, er det en fuldstændig fabelagtige kulisse for indtagelse af den varme orientalske drik.

Teen serveres i flotte forsølvede tepotter, der stammer fra Skotland ca. år 1900. Der serveres selvfølgelig scones til på testel fra samme tid, for scones er jo netop en skotsk opfindelse – et lille stykke bagværk bagt med bagepulver i stedet for gær, sublimt sprøde udenpå og fløjlsbløde indeni.

Tehuset serverer endvidere brunch og tapas fire torsdage i juni.

Roser til Chaya
Facebooksiden kan man bl.a. læse disse rosende ord om te-butikken i Lyngby:

”Har været fast kunde i over 10 år” – Lars

”Påske te/kornblomst te fra Chaya. Mmmm… den bedste” – Britt

”Elsker jeres butik” – Pernille

sølvpartner Plus 4