Kommunens navn bruges til bedrageri

Vi har hørt det så tit, men det er nødvendigt at minde om det igen: Pas på falske e-mails! Det gælder også e-mails sendt til virksomheder!

Lyngby-Taarbæk Kommune oplyser på sin hjemmeside, at svindlere i øjeblikket tager kontakt til både små og store virksomheder for at købe varer i kommunens navn. Bedragerne anvender afsenderoplysninger og identifikation, som kan ligne kommunens…

Lyngby-Taarbæk Kommune opfordrer derfor virksomheder til at være ekstra opmærksomme på rigtigheden af ordrer og minder om, at det er virksomhedernes ansvar at sikre sig, at bestillinger er korrekte og fra en troværdig virksomhed eller organisation. Evt. kan man kontakte kommunens Udbuds- og Indkøbskontor, hvis der skulle være tvivl om en ordres rigtighed. Telefonnummeret til kommunen er: 4597 3000.

Ligesom kommunen politianmelder sagerne, vil man gerne opfordre til, at også de ramte virksomheder politianmelder bedrageri eller forsøg derpå.

Lidt facts

Bedrageriet foregår ved, at nogen udgiver sig for at være ansat i Lyngby-Taarbæks ”Administration og Indkøb” eller ”Kultur og Fritid” og bestiller varer pr. e-mail. Umiddelbart ser de falske e-mails ud, som om de kommer fra kommunen. Lyngby-Taarbæk Kommune har ikke en afdeling med navnet “Administration og indkøb”.

Der er foreløbig kendskab til tre fiktive personnavne, som er anvendt til svindlen. Det drejer sig om: Simon Poulsen (initialer SIPO), Thomas Mortensen (THMO), og Brian Madsen (BMA).

Der er foreløbig kendskab til brug af to forkerte domænenavne: lyngbytaarbæk-kommune.dk og kommune-lyngbytaarbaek.dk. Kommunens korrekte domænenavn er: www.ltk.dk.

Logo og skrifttype svarer heller ikke til kommunens opsætning og signatur.

Der bestilles for store beløb – i nogle tilfælde for op mod og over 100.000 kr.! Der er forsøgt bestilt varer som computere, ismaskiner, elcykler, robotstøvsugere etc.

Læs mere her.

Foto IDM