Hver dag går der sultne mennesker rundt i de danske byer. Ifølge Levevilkårsundersøgelsen 2023 har 139.000 danske husstande ikke råd til at spise kød, kylling, fisk eller en tilsvarende vegetarret hver anden dag.

Foto ABW

Med maver der knurrer og kroppe, der er tomme for energi, tager mange til Kirkens Korshær sociale arbejdssteder for at få dækket basale behov. De nyeste tal viser, at Kirkens Korshær nationalt har uddelt over 32.399 måltider – alene i marts måned. Det svarer til, at Kirkens Korshær årligt uddeler 418.811 måltider til samfundets mest udsatte årligt.

Måltiderne kan være både morgenmad, frokost, aftensmad og natmad.

Lokalt er der i høj grad også brug for hjælp
I Lyngby driver Kirkens Korshær en varmestue. Her mærker de også behovet for maduddeling. Det siger varmestueleder Anders Holst Bundgaard.

• Socialt udsatte mennesker har ligeså meget brug for mad, som alle andre, og det her tal viser, at der tydeligvis er et stort behov, som vi opfylder.

I marts 2024 har alle sociale arbejdssteder i Kirkens Korshær talt, hvor mange måltider de uddeler. I Kirkens Korshærs varmestue i Lyngby har man uddelt 1103

Det er et tal, som ikke overrasker Anders Holst Bundgaard

• Jeg er ikke overrasket. Vi vil altid dele mad ud til dem, hvor der er et behov, men jeg håber det en dag ikke er nødvendigt.