Julen er en ekstra svær tid for økonomisk trængte børnefamilier, og behovet for julehjælp er større i år end nogensinde før. Det mærker man tydeligt hos Mødrehjælpen i Lyngby. Salget af hjemmestrikkede nissehuer skal bidrage til at give hundredvis af børn i udsatte familier en god jul. Og heldigvis har flere frivillige i år fundet garnnøgler og strikkepinde frem, og de sidste uger er det væltet ind med nystrikkede nissehuer i Mødrehjælpens butik, der ligger på Geels Plads 4 i Virum.

Pressefoto Mødrehjælpen

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget. Og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul. Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne.

Hos Mødrehjælpen i Lyngby mærker man tydeligt, at flere familier har brug for en håndsrækning. Et stigende antal børnefamilier opsøger de lokale aktiviteter og tilbud.
Rekordmange nissehuer skal give trængte børnefamilier en god jul.

Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Geels Plads. Siden sidste jul har endnu flere frivillige tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at der foreløbigt er strikket og hæklet 70 nissehuer til Mødrehjælpen i Lyngby – og der strikkes fortsat flittigt

”Det er overvældende at se butikken bugne af fine, bløde nissehuer. Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større. Vores strikkere har doneret flere nissehuer, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid,” siger Gerda Zacho Hansen, der er lokalforeningsformand hos Mødrehjælpen i Lyngby.

De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

Alis Larsen er glad for, at strikkeriet kan gøre en forskel
For en erfaren strikker tager det omkring fem timer at strikke en nissehue. Alis Larsen fra Bagsværd er en af de mange frivillige strikkere, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Alis kan med rette kalde sig superstrikker med mere end 15 års erfaring, og allerede nu har hun indleveret 10 nissehuer til Mødrehjælpen og forventer at nå et par stykker mere inden jul.

”Jeg bruger op til 15 timer om ugen på at strikke til Mødrehjælpen. Det gør jeg, da jeg er opdraget til, at man skal hjælpe, hvor man kan. Det giver mig muligheden for at hjælpe de udsatte familier, der har behov for en ekstra hånd, mens jeg selv får lov til at afprøve strikkeidéer og -teknikker. Derudover kan man få brugt sine garnrester og støtte op om en god sag på samme tid,” fortæller Alis Larsen, der arbejder som Senior Business Supporter.

På landsplan er der denne jul indleveret 8000 nissehuer. Det svarer til 40.000 arbejdstimer og mere end 1,5 million meter garn. Mødrehjælpen gør dog opmærksom på, at skulle der være udsolgt af nissehuer i butikken, er der mange andre fine julegaver på hylderne, hvor salget ligeledes hjælper de udsatte børn og familier.

Om Mødrehjælpen
Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der støtter og rådgiver gravide og sårbare børnefamilier. Mødrehjælpen har 43 lokalforeninger rundt om i Danmark, som driver butikker til glæde for alle samt aktiviteter for børnefamilier, der er ramt af livet. Det hele gøres af Mødrehjælpens engagerede frivillige, der står klar hver dag året rundt for at gøre en forskel.

I 2021 uddelte Mødrehjælpen national julehjælp til i alt 13.137 børn, og samtidig blev tusindvis af sårbare børnefamilier inviteret til juletræsfester, bagedage og modtog julegaver gennem en af Mødrehjælpens lokalforeninger.