Lyngby Svømmehal i Lyngby Idrætsby har i flere år udbudt kommunal svømmeundervisning, vandaerobic og vandgymnastik. Der er tale om populære tilbud, som mange af kommunens børn, ældre og erhvervsaktive har glæde af, og som Lyngby-Taarbæk Kommune meget gerne fortsat vil kunne tilbyde. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Desværre er undervisningen på flere hold udfordret af, at der ikke er nok svømmeundervisere. Det betyder, at holdene ikke er dækket ind i tilfælde af sygdom og andet fravær blandt underviserne. Mangel af dækning skyldes blandt andet længevarende sygdom blandt personalet samt udfordringer med at rekruttere nye undervisere og vikarer. Lyngby-Taarbæk Kommune har derfor undersøgt alternative løsninger for fortsat at kunne tilbyde undervisning for kommunens borgere.

Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet, at der fortsat skal tilbydes kommunal svømmeundervisning i Lyngby Idrætsby.

En af løsningerne der arbejdes med, er at slå flere små hold sammen først i det nye år. Desuden afsøger Lyngby-Taarbæk Kommune mulighederne for at indgå aftale med en anden leverandør, fx en aftenskole, om at varetage undervisningen af udvalgte hold.

“Kultur- og Fritidsudvalget har fået en orientering om udfordringerne ved at opretholde svømmeundervisning mv. alene ved at bruge egne ansatte undervisere. For os er det væsentligste at opretholde så mange af de nuværende tilbud som muligt, og hvis det kan lykkes ved i det nye år også at bruge undervisere fra aftenskolerne eller andre, så er vi glade for den løsning. Og så kommer vi i udvalget til at drøfte en langsigtet løsning, når forskellige muligheder for at skaffe undervisere er kortlagt. Jeg ved, at der har floreret rygter om, at undervisningen ville blive afskaffet, men vi vurderer, at langt de fleste borgere fortsat vil få tilbudt undervisning i Lyngby Idrætsby,” siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Hanne Agersnap.