Otto Mønsted Fonden har ekstraordinært doneret 10 mio. DKK til at opføre to nye bygninger med gæsteboliger tæt på DTU’s campus i Lyngby. Boligerne forventes at stå færdig allerede i 2017.

DTU ønsker at opføre flere gæsteboliger, for at kunne hente udenlandske lærerkræfter og forskere ind, som en del af universitetets globale vidensudveksling. Gæsteboligerne skal opføres på Landmålervej i Hjortekær, hvor der i forvejen ligger gæsteboliger.

”Som internationalt eliteuniversitet tiltrækker DTU mange forskere fra udlandet, og der er derfor stor efterspørgsel på gæsteboliger. Ved en etapevis udbygning ønsker DTU at skabe et miljø af gæsteboliger med en attraktiv beliggenhed tæt på DTU og med udsigt direkte til Dyrehaven,” siger universitetsdirektør Claus Nielsen.

Første etape, bygning A med 3 lejligheder, blev opført i 2011, og med den nye donation kan anden etape, nemlig bygningerne B1 og B2, sættes i gang

”Der bygges to bygninger med hver to lejligheder, som kan opdeles i 8 lejemål. Hver lejlighed er indrettet, så de to værelser også kan udlejes selvstændigt. Det giver en fleksibilitet, der gør boligerne attraktive for både familier og enkeltpersoner,” forklarer Sektionsleder i CAS Bygherre Nils Møller.

Byggeriet forventes at have opstart i april 2017 og stå færdig samme sommer. Det samlede budget er på 10 mio. inkl. moms som er doneret af Otto Mønsted Fond. Ved ceremonien mandag d. 5. september var det formanden for Otto Mønsteds Fond, professor Knut Conradsen, der overrakte donationen på 10 mio. kroner til universitetsdirektør Claus Nielsen fra DTU.