Den første danske i rummet, astronauten Andreas Mogensen, kommer til Lyngby på fredag den 2. september, hvor han besøger DTU Space. Besøget finder sted netop på årsdagen for opsendelsen af den Soyuz-raket, der bragte Andreas Mogensen og de øvrige besætningsmedlemmer op til Den Internationale Rumstation ISS.

Udover Andreas Mogensen vil også den russiske astronaut Sergey Volkov besøge DTU. Det var Sergey Volkov, der var luftkaptajn på den mission, som Andreas Mogensen deltog i.

Andreas Mogensen og Sergey Volkov skal deltage i et arrangement, hvor DTU Space får overbragt en buste af det første menneske i rummet – russeren Yuri Gagarin.

Rumfartsinteresserede kan i øvrigt glæde sig over Andreas Mogensen bog ”Min rejse til rummet”, der udkommer i dag den 31. august.

I bogen fortæller Andreas Mogensen om sin kamp for at blive astronaut, hvordan drømmen spirede som barn, og hvordan han som ung og voksen konstant rettede uddannelse og jobs mod det ene mål: at blive astronaut

Vi hører om de test, som Andreas Mogensen måtte igennem, og om den ekstreme træning til astronaut, der bl.a. foregår dybt nede i mørke grotter i Italien, på havets bund i USA, i høje luftlag og i endeløse simuleringer i rumkapsler i Stjernebyen i Rusland.

Ikke mindst beretter Andreas Mogensen detaljeret om missionen i rummet, om den højspændte raketafsendelse fra jorden, om at suse i en rumkapsel med 28.000 km i timen, om tilkoblingen til Den Internationale Rumstation og den nervepirrende tur tilbage til Jorden. Og så fortæller han om livet på rumstationen: om den vigtige forskning og de mange forsøg og om de komiske og udfordrende oplevelser ved at være vægtløs; at svæve gennem modulerne, spise, børste tænder, sove – ja, selv toiletbesøg – der kan drille, når intet er ”op” eller ”ned”.

Andreas Mogensens bog er en inspirerende fortælling om at nå sine mål og have hele verden – ja universet – som sin arbejdsplads.

 

Andreas Mogensen-4Andreas Mogensen-3