For 10 år siden blev Caroline Skyum Eliasen både butiksejer og chefoptiker hos Louis Nielsen på Lyngby Hovedgade. Hun har boet i Lyngby hele sit liv – næsten

Hun havde lige en kort afstikker til Nørrebro i tre måneder i 1996, men Caroline Skyum Eliasen fandt hurtigt ud af, at hun har det bedst i Lyngby og flyttede hjem igen. Resten af sit liv – både før og efter – har hun boet i Lyngby. – Jeg hører til her, og er så glad for både at være en del af Lyngby som borger og som en del af handelslivet, siger hun.

Den 1. december var det 10 år, siden hun blev ejer af Louis Nielsen i Lyngby samtidig med, at hun også blev butikkens chefoptiker.

– Jeg har altid ønsket mig min egen butik, og efter nogle år som optiker hos Louis Nielsens butik i Glostrup fik jeg mulighed for at overtage butikken i Lyngby. Og dén måtte jeg bare gribe, fortæller Caroline Skyum Eliasen, som har været optiker siden 2008.

Et stærkt team
Hun fik for fem et halvt år siden selskab af medejer og butikschef Jette Bergdahl, og de to har siden gjort meget ud af at være en lokal optikerbutik, som gør en forskel lokalt

– Vi er begge meget til stede i butikken og elsker at hjælpe vores kunder og deltage i aktiviteter i byen. Samtidig lægger vi vægt på, at der skal være plads til alle, og vi har sammensat et team, hvor vores forskelligheder er en styrke, fortæller Caroline Skyum Eliasen.

Butikkens indsats for inklusion på arbejdsmarkedet indbragte dem prisen som Årets Virksomhed i Lyngby-Taarbæk Kommune tidligere på året.

Frivillig mentor
Også uden for butikken gør Caroline Skyum Eliasen en forskel. Hun er aktiv i frivillig Mentorforening i Lyngby – også kaldet MIL. Via foreningens samarbejde med jobcentret er hun frivillig mentor for en ung mand, som har brug for vejledning og støtte til at finde sin vej i livet.

– Jeg har ikke selv haft den letteste opvækst. Derfor ved jeg, hvor vigtigt det er at have voksne omkring sig, som lytter og interesserer sig for én. Det betyder meget for både mig og for min mentee, at vi kender hinanden, og han er nu i gang med at færdiggøre en ungdomsuddannelse, fortæller hun.

Bopælen i Lyngby deler hun med Kjell, som også er optiker, og hver anden uge hans børn. Hendes egen søn er flyttet hjemmefra.

– Både min søn og min mentee er 22 år, så jeg tænker ofte, at jeg har to store drenge på samme alder, siger Caroline Skyum Eliasen.

Pressefoto