Der er i øjeblikket kraftige algeforekomster ved Frederiksdal Fribad. Lyngby-Taarbæk Kommune fraråder, at du bader indtil vandet igen er så klart, at man kan se sine tæer, når man står i vand til knæene. Der er sat skilte op på stranden, og Badepunkt flaget er taget ned.

Alger ved Frederiksdal, foto: LTK

Kommunen holder øje med alger i vandet, men algerne kan drive væk ligeså hurtigt, som de samles. Derfor er det vigtigt, at du også selv kigger efter større plamager af alger, selvom der ingen advarselsskilte er på stranden.

Langt de fleste alger er ufarlige, men der findes giftige arter, for eksempel blågrønalger som især trives i juli og august, hvor badevandet er varmest. Normalt er algerne så små, at de er næsten usynlige i vandet, men mængden af alger kan vokse pludseligt. Når det sker, samler de sig i vandoverfladen som grønne eller brune plamager eller skyller op i strandkanten og ligner skum. Hvis der er mange alger, skal du være ekstra opmærksom på at undgå kontakt. Her kan deres koncentration af gift nemlig være så høj, at du risikerer at blive syg eller få hudirritationer.

Læs mere om alger og badevand her: https://mst.dk/natur-vand/vandmiljoe/badevand/#alger