STIFTET BLIVER HELE TIDEN GRØNNERE

I januar 2020 besluttede biskopperne, at folkekirken skal tilslutte sig målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Og arbejdet er i fuld gang i Helsingør Stift. Se eksempler på, hvordan kirker over hele stiftet har grebet opgaven af.

Læs temaet ‘Grønt stift’

VILDE PLANTER INDTAGER KIRKEGÅRDEN

Gærdevalmue, flodtidsel, blodrød storkenæb og nøgleblomstret klokke. Det lyder som et digt. Men det er alt sammen vilde planter i kirkegårdens nye have. Søndag indviede Peter Birch den nye biodiversisetshave i Villingerød Kirke.

Læs om haven

KURUS: SKRIVESKABELONER TIL SOGNET

Er du ansvarlig for sognets kommunikation, og har du nok at se til? Så er her kurset for dig. Du lærer at bruge skriveskabeloner, der fungerer som en slags ramme, der guider dig hurtigt frem til en færdig, modtagerorienteret tekst.

Læs om kurset

SPROG FOR DET HELLIGE

I september har to kurser for stiftets præster på forskellig vis undersøgt, hvordan man – med ord eller toner – finder et sprog for det hellige.

MUSIKKEN ER VIGTIGST
I begyndelsen af måneden var stiftets præster på Bornholm for at undersøge musikkens rolle i gudstjenesten.

Læs mere

DE STORE ORD
Sproget kan meget. Men kan det også indfange hjertets længsel, synets øjeblik og troens anelse, lød spørgsmålet på teologikonferencen på Københavns Universitet.

Læs mere