Diabetesforeningens Efterårslotteri er i fuld gang. Skoleklasser, sportsklubber og foreninger i Lyngby kan tilmelde sig skrabelodssalget og tjene penge til fælleskassen, og samtidig støtte børns diabeteskamp. Det gjorde 2.V fra Hanssted Skole i hovedstadsområdet og tjente 24.000 kr.

Hver dag året rundt bliver et barn i Danmark diagnosticeret med type 1-diabetes med alt, hvad der følger af usikkerhed og utryghed – for barnet, men i høj grad også for forældrene.

Med overskuddet fra Efterårslotteriet støtter Diabetesforeningen bl.a. børn med diabetes og deres kamp for et normalt liv med sygdommen. Fx drengen, der pryder forsiden af forårets lodsedler, Villads Bøgedal, og hans forældre.

– Villads var ikke engang fem år, da han fik type 1-diabetes, og hans forældre beskriver sygdommen som en 24/7-opgave. Der er børn som Villads, man støtter og hjælper, når man køber og sælger lodder. Det handler om rådgivning, kurser, oplysning og forskning, siger Sebastian Erbo Hoffmann, marketingchef i Diabetesforeningen.

Men lotteriet er ikke kun en værdig sag – det er også en nem måde at tjene penge til egne formål. For din klasse, sportsklub eller forening kan melde sig som sælgere og tjene 14 kroner for hvert 30-kronerslod, man sælger.

– Sidste år deltog tusindvis af landets børn og unge i vores skrabelodssalg og tjente mere end 2 mio. kr. til fælleskassen og formål som lejrture, nyt udstyr og sportsrejser, mens de havde det sjovt sammen og støttede diabeteskampen, siger Sebastian Erbo Hoffmann.

Det lød tillokkende for blandt andre 2.V fra Hanssted Skole fra hovedstadsområdet at sælge lodder. Så de deltog i skrabelodssalget for Diabetesforeningen i Forårslotteriet 2022 og indsamlede i alt 24.000 kr. – heraf 11.200 kr. til egne projekter.

Med gratis returret af usolgte lodder, salg fx via MobilePay og lang salgsperiode er det nemt og risikofrit at deltage. Det gælder også for enkeltpersoner.

Kom nemt og hurtigt i gang: Tilmeldingen er åben på www.diabetes.dk/lotteri og tlf. 63 12 90 17. Salgsperioden er startet – og varer frem til den – den 16. december 2022

Bil, drømmerejse og ferieophold på højkant
I Efterårslotteriet er der mere end 7.000 gevinster på lodderne til en samlet værdi af over 1 mio. kr. Heriblandt en Toyota Yaris Hybrid Essential til en værdi af 198.990 kr. inkl. levering, et rejsegavekort på 50.000 kr. fra Apollo samt ferieophold fra Sol og Strand.

Hver uge får otte børn i Danmark type 1-diabetes
Sygdommen rammer tilfældigt og kan hverken helbredes eller forebygges. Med type 1-diabetes mister kroppen evnen til at producere det livsnødvendige hormon insulin, og tilværelsen vendes på hovedet – for barnet og hele familien.

Læs mere på https://diabetes.dk/diabetes-1/fakta-om-type-1