Også i Lyngby er der ved at være knastørt overalt! Alligevel er vi altså alle nødt til lige at tænke over, hvad vi bruger vand på, hvis vi gerne vil have rent drikkevand til alle!

HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab skriver i sit nyhedsbrev:

“Man skal nyde et glas koldt vand her i sommervarmen. Også flere end normalt. Men der er andre steder, hvor man nemt kan bringe vandforbruget ned ved at ændre vaner. Meget af det handler om at være modig. Når man kigger på sin have, skal man tro på, at den nok skal komme sig.

Grundvandet skal være rent igen
Det handler blandt andet om at undgå at vande græsplænen. Den kan godt ende med at være helt gul, men selv efter den lange tørke i 2018 blev græsplænerne grønne igen.

Og det er vigtigt at holde vandforbruget nede, for der er grænser for, hvor meget vand HOFOR kan levere. Når der bliver fundet uønskede stoffer i vandet som pesticider og PFAS, kan forsyningsselskabet nemlig ikke bruge alt vandet til drikkevand.”

Her kommer HOFORs 5 gode råd til at spare på vandet i sommervarmen:

1. Lad være med at vande din græsplæne! Den kan sagtens klare sig uden.

2. Brug en vandkande, når du vander dine blomsterbede og blomsterkrukker – vandslangen er en vandsluger, som bruger 12 liter vand pr. minut.

3. Lad være med at vande om dagen, hvor det meste vand fordamper, før det når planterødderne.

4. Store havepools bruger rigtig meget vand. De største bassiner bruger lige så meget vand, som en enkelt dansker bruger på et halvt år. Så pas på med dem, brug et lille soppebassin – eller endnu bedre: køl dig ned i et af de mange havnebade eller i havet.

5. Hvis der skulle komme en byge, kan du samle regnvand fra taget i en regnvandstønde, det kan du bruge til at vande med i stedet for at bruge drikkevand til blomsterne.

Læs meget mere fra HOFOR her.

06

Foto: HOFOR, pressefoto.