Er du til saftig rødvin, der gør lykke både ved middagsbordet og i sommersolen på terrassen? Så er nedenstående anbefalinger lige noget for dig! Beaujolais har for længst genoplivet sig selv, og mangfoldigheden har aldrig været større og det samme gælder kvaliteten. Du kan også gøre et kup med vores Mâcon-Villages – en klassisk hvid Bourgogne, hvor der er virkelig meget valuta for pengene!

Beaujolais AOC
2018
Det kan være skønt med kraftige og komplekse vine, men nogle gange er det befriende med en mild, frugtig og læskende rødvin. Nyd den gerne afkølet – det er lækkert!

Beaujolais
2018 Vieilles Vignes
Elegant Beaujolais lavet på gamle vinstokke. Fremstillet i den gamle tradition hos en af de bedste producenter i regionen – Jacques Dépagneux. Prøv den til coq-au-vin eller til bløde, milde oste.

Fleurie
2019 Cru Beaujolais
Fleurie er den ubestridte dronning af Beaujolais. Men sin finesse, elegance og indbydende dufte af iris og violer er Fleurie ofte den Cru som begejstrer de fleste Beaujolais-fans. Det her er klasse!

Moulin-à-Vent
2016 Vieilles Vignes
Kongen af Beaujolais må så være Moulin-à-Vent på grund af dens styrke, struktur og lange levetid. Stil er naturligvis en smagssag – men én ting er sikkert: Vinen smager forrygende!

Morgon
2018 Cru Beaujolais
Morgon er en af de bedste Cru Beaujolais med det samme gode ry som Fleurie og Moulin-A-Vent. Morgon er blandt de fyldigste Beaujolais vine, som især med alderen får en Pinot Noir lignende karakter.

Mâcon-Villages
2019 Bourgogne
Vinen er tør, fyldig og mineralsk – præcis som man kan forvente sig af en traditionel hvidvin fra Bourgogne. I gamle dage var Mâcon mest kendt for røde vine. I dag er de hvide vine altdominerende, og hurra for det!

Vidste du?

Beaujolais er navnet på et vindistrikt, der ligger i den sydlige del af Bourgogne. Dog er der stor forskel på vinene, da Bourgogne-rødvine laves – i næsten alle tilfælde på Pinot Noir, og Beaujolais-rødvine laves på Gamay. I distriktet findes 10 cru kommuner: Fleurie, Morgon, Moulin-à-Vent, Chénas, Juliénas, Brouilly, Saint-Amour, Régnié, Chiroubles og Côte de Brouilly.