Værd at vide om tandregulering og bøjle
En stor andel af danskerne får i løbet af deres liv en tandregulering. Årsagerne til reguleringen kan være meget forskellige; nogle ønsker en bedre tandstilling, fordi deres nuværende tandstilling volder dem smerter og problemer, andre vælger en tandregulering på grund af det kosmetiske. Der er mange forskellige muligheder for tandregulering i Lyngby, der byder på alt fra bøjler til gennemsigtige plastiktandskinner. Læs med her og bliv klogere på, hvordan en tandregulering foregår.

Vores Tænder. Foto: ABW

Hvordan foregår en tandregulering?
Det er meget individuelt, hvilken form for tandregulering der egner sig bedst til tilretningen af dine tænder. Alle tandlæger starter behandlingen med at tale med dig om dine ønsker til behandlingen. Tandlægen undersøger herefter, hvilke muligheder for tandregulering der er mest optimal for dig. Der er mange voksne, der ikke ønsker en tandregulering, fordi de ikke bryder sig om, at andre tydeligt kan se bøjlen på tænderne. Derfor vælger flere og flere tandregulering ved hjælp af gennemsigtige tandskinner.

Næste trin i behandlingen er forberedelse af reguleringen, hvor tandlægen tager røntgenbilleder og aftryk af dine tænder, så skinnen kan formes efter din tandstilling. Som det næste udformer din tandlæge en behandlingsplan og kan derfor give dig en cirkapris på behandlingen. Når det formelle er på plads, skal den valgte bøjle sættes på.

Vores Tænder. Foto: ABW

Når bøjlen er på, skal du gå til kontrol hos tandlægen. Hvor ofte du skal gå til tjek hos tandlægen vil fremgå af din behandlingsplan. Når du har afsluttet tandreguleringen og fået flotte lige tænder, skal du enten have en metaltråd på bagsiden af tænderne eller en plastskinne at sove med om natten. På den måde støttes tandstillingen. Det er tandlægen, der vurderer, hvilken metode der er bedst egnet. Mangler du en bøjletandlæge i Lyngby , kan du med fordel kontakte VORES TÆNDER Tandklinik Lyngby .

Hvordan vælger man tandlæge til udførelse af tandregulering?
Det er altid vigtigt at vælge en tandlæge, som man bliver glad for. Vælg derfor en tandlæge, som udfører den slags behandling, du ønsker. Der er som sagt forskellige former for tandregulering, hvor de to mest brugte behandlinger er den faste bøjle og den aftagelige plastskinne. Der er mange fordele ved at vælge en gennemsigtig plastskinne, hvor den største fordel naturligvis er, at den stort set er usynlig.

Vores Tænder. Foto: ABW

Der findes forskellige former for tandregulering med plastskinner som for eksempel Invisalign, Clear Correct, Clear Smile Aligner og Inman Aligner. Afhængigt af din tandstilling vurderer din tandlæge, hvilken form for tandregulering der er mest optimal for dig. En anden fordel ved denne form for tandregulering er, at de oftest er mere effektive, fordi behandlingen typisk varer mellem 6-16 uger. Tandskinnen kan også tages ud i op til 6 timer pr. dag, men dette vil naturligvis påvirke behandlingstiden.

Det bedste råd er dog at vælge en tandlæge, som har den rette erfaring med klare plastskinner. Har du tandlægeskræk, bør du i høj grad overveje en tandlæge, der tager sig god til hver patient og sørger for at forklare grundigt om behandlingsforløbet.