“Vin giver stor glæde og enhver glæde er i sig selv et gode…”

Sådan sagde dramatikeren Samuel Johnson (1709-1784), og det må siges at være et faktum. Et faktum er det også, at de fleste af os elsker rosévin, så snart temperaturerne stiger og solskinstimerne bliver flere.

I Holte Vinlager har vi et stort og bredt sortiment af rosévine, som rammer alle præferencer. Du kan frit vælge om den skal være kraftig og fyldig eller om den skal være let, dansende, frugtig og elegant. Om den skal være knastør, mild eller sødmefuld. Med eller uden perler. Vi har dem alle!

Nedenfor giver vi dig fem knaldgode forslag, men du kan også se alle vores rosévine her.

Grenache Rosé 2021 Beauvignac

Sommerens rosé oser af sol og sommer med sin friske frugt – især kirsebær og hindbær. Den er tør, frisk og saftig. I smagen opdages også fine strejf af timian og oregano. Eftersmagen præges af især provencalske urter og lette mineralske elementer.

Herlig på terrassen en varm sommerdag eller til kylling, salater og skaldyr.

Syrah Rosé 2020 Beauvignac

Ung og frisk rosévin med masser af smag. En fin balance mellem frugtsødme og tørhed gør vinen meget velegnet til solide fiskeretter, lettere kødretter, og som aperitif. Også fremragende til en cremet pastaret med kylling, cherrytomater og godt med friske krydderurter.

Perle de Valensole Alpes de Hautes Provence

Her får du fornøjelsen af en utrolig velsmagende rosé. Den er alsidig og kan nydes af de fleste, da den hverken er for tør eller for frugtet.

Herlig Provence rosé som er en anelse mere frugtig end typisk.

Baby Doll Blush 2020 Marlborough

Superlækker rosé sprængfyldt med smag af saftige røde sommerbær. Dens frugtige og blide syre gør den til en frisk og let drikkelig forårs- og sommervin.

Perfekt til skov- eller strandturen. Vinen egner sig også særdeles godt til det orientalske køkken – især det stærkt krydrede!

Corne Loup Tavel 2021 Sydrhône

Nogle vil mene at de bedste rosévine laves i Tavel. Sikkert er det i hvert fald at du altid er garanteret en fyldig, tør og kompleks type rosé fra Tavel. Det er rosé med en enorm dybde og de kræver som regel også noget mad til.

Prøv denne, hvis du holder af rosévin med karakter, struktur og masser af smag!