Drik det bare!

Mange bekymrer sig for, om vandet i kommunen er rent, når der nu er problemer så mange steder. Men du kan fortsat trygt drikke vandet her i Lyngby-Taarbæk!

Lyngby-Taarbæk Forsyning oplyser, at selvom der tidligere er berettet om forurening af det sekundære grundvand med PFAS-mængder over grænseværdien 1.100 et enkelt sted i Lyngby-Taarbæk, har dette ikke nogen betydning for drikkevandet. De skriver på deres website, at den mængde PFAS-stoffer, der er konstateret, ligger langt under grænseværdien, og at i det vand, der distribueres ud til kunderne, er PFAS-indholdet så lavt, at det simpelthen ikke kan måles. Desuden oplyser de:

I Lyngby-Taarbæk Forsyning måler vi kvaliteten af drikkevandet efter de krav, myndighederne stiller. Der, hvor vi har konstateret PFAS, har vi øget frekvensen af målinger for at følge udviklingen tæt. Vi er løbende i dialog med myndighederne omkring vores prøvetagningsprogram og er åbne overfor at udvide prøvetagningsprogrammet – altså hvad drikkevandet måles for og hvor ofte. Men det er en beslutning, myndighederne skal træffe.”

 Læs meget mere om drikkevandet i kommunen her.

Besøg Lyngby-Taarbæk Forsynling her.

 

Drikkevand, foto: ABW