Før eller siden sker det

Vi véd det jo godt allesammen: Selvom det er tørt og solrigt lige nu, kommer regnen før eller siden – også til Lyngby! Så overvej at beskytte din bolig mod dyre vandskader! Forsyningsselskabet HOFOR giver et par gode råd til, hvordan du kan beskytte dit hjem og dine ejendele:

Husk regntøj til din bolig

“Vi arbejder i disse år på at skybrudssikre hele hovedstadsområdet. Men selvom vi gør, hvad vi kan for sammen med kommunerne at bygge en ny infrastruktur, der kan rumme en stor del af sommerens regn og skybrud, så må borgerne også selv passe på deres hjem. Og det har vi nogle gode råd til, hvordan man gør,” siger Brian Hansen, direktør for vand og spildevand i HOFOR.

Man bør for eksempel tænke over, hvad man opbevarer, og hvordan man opbevarer ting i kælderen. Kælderen er folks eget ansvar, og det vil være en god idé at få installeret et højvandslukke, så der ikke kan komme kloakvand op. Måske kan ejendommens indgangsparti hæves og eventuelle lyskasser blændes.

Pas på løse dæksler

Når skybruddet rammer, er der flere forhold, du skal være opmærksom på, advarer HOFOR. Er kælderen eller vejen blevet oversvømmet, er det vigtigt at undgå hudkontakt med vandet. Det kan være opblandet med kloakvand, som er en alvorlig smittekilde.

Og så skal man passe på kloakdækslerne i gaden. Ikke alle er forsynet med hængsler og kan blive skubbet af, hvis der er meget tryk på nede i kloakken. Så man skal passe på, hvor man sætter fødderne, især hvis gaden er dækket med vand, så man ikke kan se hullet.

Læs meget mere fra forsyningsselskabet HOFOR her.

 

Foto: ABW