Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2021/09/13-2021/09/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i motorrum

Kgs. Lyngby: Søndag eftermiddag klokken 12.22 kom en melding om, at der var brand i t køretøj på Knuth-Winterfeldt Allé. Ilden blev hurtigt slukket, ingen personer kom til skade og intet tyder på, at der var noget mistænkeligt ved branden.

Bedrageri og forsøg på bedrageri

Nordsjælland: Klokken 16.05 anmeldte en 84-årig kvinde fra Holte, at hun dagen forinden omkring klokken 15 var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være ansat i en bank. Han fortalte hende, at der ville komme en mand forbi og hente hendes betalingskort, og at hun samtidig skulle oplyse manden om koden til kortet. Efterfølgende dukkede der en mand op på kvindens bopæl på Vejlesøparken og fik udleveret betalingskort og kode dertil.

Manden beskrives som: mellemamerikansk af udseende, 18-20 år, ca. 170 cm, almindelig af bygning og med kort sort hår. Iført mørk kasket og kort jakke. Medbragte gul kuvert. Talte dansk.

En 80-årig kvinde fra Smørum anmeldte klokken 19.56, at hun klokken 16.00 var blevet ringet op af en mand, som udgav sig for at være ansat i en bank. Manden forklarede, at nogen havde hævet penge fra hendes konto, og at hun derfor havde brug for nye hævekort, hvorfor en person ville indfinde sig på hendes adresse senere på dagen for at afhente de gamle hævekort. Der dukkede efterfølgende en mand op på kvindens bopæl på Solbærvangen, og efter han havde fået udleveret kvindens hævekort, havde han held med at hæve et større beløb i kontanter fra kvindens konto.

Manden beskrives som: dansk af udseende, 40-50 år, ca. 175 cm, almindelig af bygning, lys i huden og med kort brunt hår. Iført grøn selvlysende t-shirt. Talte dansk.

På vegne af en 87-årig kvinde fra Kgs. Lyngby blev det klokken 20.29 anmeldt, at kvinden klokken 19.50 var blevet ringet op af en mand, som på engelsk oplyste, at han var ansat i politiet. Manden påstod, at nogen havde forsøgt at hæve penge fra kvindens konto, og at hun derfor havde brug for nye betalingskort. Kvinden blev dog mistænksom ved denne forklaring, og hun afbrød derfor samtalen.

Flere borgere i Nordsjællands Politi er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed eller en bank for at lokke personlige oplysninger og betalingskort med tilhørende information ud af borgerne. Nordsjællands Politi opfordrer til, at man ikke udleverer personlige informationer eller sine betalingskort til ukendte personer. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed eller virksomhed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed eller virksomhed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Unge drenge skabte uro

Kgs. Lyngby: Klokken 18.56 indløb der anmeldelse om, at to unge drenge var i gang med at fyre hjemmelavede flaskebomber af på Kanalvej, som afgav stor brag og skabte utryghed for de forbipasserende. En patrulje kørte til stedet, hvor to unge drenge under den kriminelle lavalder blev truffet. Ved patruljens ankomst var drengenes forældre kommet til stedet, og patruljen fik en adfærdsregulerende samtale med drengene, hvorefter de blev sendt hjem med deres forældre.

Målrettet færdselsindsats

Kgs. Lyngby: I forbindelse med en målrettet færdselsindsats med fokus på hastighed var Nordsjællands Politi ved midnatstid til stede på Helsingørmotorvejen ved Klampenborgvej. Her blev en 12 personer sigtet for at køre for stærkt, hvoraf seks af disse forhold førte til klip i kørekortet, og en førte til en betinget frakendelse af kørekortet.

Derudover blev to personer sigtet at køre bil, selv om de havde fået frakendt deres førerret, og en bilist blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, da et alkometer viste, at vedkommende formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. Bilisten blev efterfølgende kørt til hospitalet med henblik på udtagning af en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den eventuelle spirituspåvirkning.

Yderligere blev et sæt nummerplader inddraget grundet manglende forsikring. Den højeste hastighed, der blev målt på stedet, var 156 km/t.

Værktøj stjålet fra varebil, Virum

Fra en varebil, som holdt på Frederiksdalsvej er der i weekenden stjålet diverse værktøj, blandt andet en rundsav og nogle skruemaskiner. Tyveriet blev anmeldt mandag eftermiddag klokken 14.15 og tyven er kommet ind ved at bryde bagdøren op.

Byttede penge ud med avispapir, Kgs. Lyngby

En 56-årig kvinde blev mandag eftermiddag mellem klokken 13.45 og 14.00 snydt af en mand, som var kommet for at købe nogle smykker af hende. Manden gav den 56-årige en kuvert med kontanter i, som kvinden et kort øjeblik lagde fra sig for at finde en pose, som manden kunne lægge smykkerne i. Da manden var gået, opdagede kvinden, at der kun lå et lille beløb mens resten af indholdet var avispapir.

Manden beskrives som 45-50 år, 185-190 cm høj, fedladen med gråt kort hår, brune øjne, engelsktalende og iført blåt mundbind, sort blæser, skjorte, blå cowboybukser og laksko.

Falsk bankmand franarrede borger hævekort og pinkode, Virum

En falsk bankmand ringede mandag eftermiddag klokken 13.00 til en ældre kvinde og fortalte, at han var fra hendes bank og, at hendes konto var ved at blive hacket. På baggrund af den historie lykkedes det manden, at få kvinden til at oplyse sine kontooplysninger, ligesom han overtalte hende til at aflevere hævekort og pinkode til en mand, som kort efter mødte op på kvindens adresse i området omkring Frilandsmuseet. Da kvinden senere kontaktede sin bank, fik hun oplyst, at der var hævet et større beløb fra kontoen.

Manden beskrives som 25-30 år, ca. 175-180 cm høj, spinkel af bygning, brun i huden, kort mørkt hår, iført skjorte og sort mundbind. Bedrageriet blev anmeldt til politiet klokken 16.02.