Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2021/07/19-2021/07/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Unge butikstyve på spil

Kgs. Lyngby: To unge piger på 12 og 13 år fra Søborg, blev mandag eftermiddag klokken 15.00 taget for butikstyveri i Lyngby Storcenter, hvor de havde stjålet diverse varer fra Monki, H&M samt Normal. På grund af deres unge alder, blev både de sociale myndigheder og pigernes forældre underrettet om sagen.

Højtråbende unge

Kgs. Lyngby: En gruppe unge lavede søndag aften klokken 23.59 uro og uorden ved Ulrikkenborg Plads, hvor de cyklede ind i nogle parkerede biler og kastede med forskellige ting. En patrulje blev tilkaldt, og da de unge så patruljevognen stak de af.

Forsøg på bedrageri, Hellerup

Der indløb klokken 13.08 anmeldelse om, at en mand kort forinden på Shell på Kildegårdsvej havde forsøgt at returnere en liter motorolie, som manden dog ikke havde betalt for. Det lykkedes ham ikke at returnere varen, hvorefter han kørte fra stedet i retning mod København i en bil med stjålne nummerplader. Københavns politikreds blev derfor anmodet om at lede efter føreren og bilen.

En patrulje fra Nordsjællands Politi blev klokken 14.45 opmærksom på bilen på Motorring 3 ud for afkørslen ved Nybrovej og bragte den derfor til standsning. Her blev føreren af bilen, en 38-årig mand fra Kgs. Lyngby, anholdt og sigtet for blandt andet forsøg på bedrageri og tyveri af nummerplader.

Foregivelse af offentlig myndighed, Kgs. Lyngby

En 71-årig kvinde fra Kgs. Lyngby anmeldte klokken 17.40, at hun kort forinden havde modtaget et opkald fra en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden fortalte, at der skulle være blevet optaget et lån i kvindens navn, men inden han nåede at sige mere, bad kvinden ham om at legitimere sig. Dette fik manden til at lægge røret på, hvorfor han ikke havde held med sit foretagende.

Flere borgere i Nordsjællands Politi er den seneste tid blevet kontaktet af personer, som udgiver sig for at være fra en offentlig myndighed for at lokke personlige oplysninger ud af borgerne. Nordsjællands Politi opfordrer til, at man ikke udleverer personlige informationer til ukendte personer. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Hærværk, Kgs. Lyngby

Klokken 10.53 blev det anmeldt, at sidespejlet i passagersiden på en personbil holdende på Engelsborgvej var blevet ødelagt formentlig ved spark imellem tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 08.30.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

Klokken 15.07 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Alle, da en 75-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby påkørte en flextrafikbus bagfra. Flextrafikbussen satte hastigheden ned i forbindelse med et højresving, og her fik kvinden ikke bremset i tide, hvorfor hun påkørte bussen.

Der skete i forbindelse med uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse parterne.

Knallertkørsel til ulempe, Virum

Klokken 16.50 indløb der anmeldelse om, at fem knallerter kørte hasarderet på Irismarken nær et plejecenter, hvilket skabte fare for de forbipasserende. En patrulje kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde nogen, som kunne sættes i relation til hændelsen.

Brand, Virum

Klokken 14.00 blev det anmeldt, at det brændte i en villa på Virumvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at det brændte i køkkenet, hvor branden også var opstået, idet husets beboer ved en fejl havde tændt en forkert kogeplade, hvorpå der stod noget køkkenrulle, som brød i brand, der dernæst bredte sig.

For en sikkerheds skyld blev en ambulance sendt til stedet for at kontrollere, at husets beboer ikke havde lidt større fysisk overlast, hvilket det ikke tydede på.

Husets beboer blev i forlængelse af branden sigtet efter beredskabslovens bestemmelser.

Indbrud i butik, Kgs. Lyngby

Klokken 15.30 blev det anmeldt fra en frisørsalon på Gammel Jernbanevej, at der imellem klokken 13.00 og 15.00 var blevet stjålet en pung fra baglokalet. Her havde en ukendt gerningsperson sneget sig ind og ubemærket stjålet frisørens pung. Senere blev pungen fundet i nærområdet af en forbipasserende, der via noget af indholdet i pungen kunne spore sig frem til ejeren og ringe til denne og fortælle, at pungen var blevet fundet. Ejeren kunne efterfølgende konstatere, at der både manglede kontanter samt nogle kort fra pungen.

Tyveri af taske, Virum og Kgs. Lyngby

Klokken 17.49 anmeldte et vidne, at han 10 minutter forinden så en kvinde få stjålet sin håndtaske fra sin cykelkurv af to mænd på en scooter eller knallert. Episoden fandt sted på Bredevej i Virum, hvor de kørte op på siden af kvindens cykel og tog tasken ud af cyklekurven, hvorefter de kørte ud på vejen og forsvandt i retning mod Virum. Den forurettede var en 45-årig kvinde fra Virum.

Et andet vidne så klokken 18.03 de to formentlig samme mænd kaste tasken fra sig ved en sø på Attemosevej.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, dansk af udseende, 15-20 år, 175-180 cm, kraftig af bygning, hvid i huden, med brunt kort hår. Havde akne i ansigtet og firkantede briller. Talte dansk.

B: Mand, dansk af udseende, 15-20 år, 170-175 cm, spinkel af bygning, hvid i huden, med lyst kort hår. Talte dansk.

Klokken 18.08 anmeldte en 61-årig kvinde fra Virum, at hun også havde fået stjålet sin taske fra sin cykelkurv af to mænd på knallert eller scooter, da hun klokken 17.10 var kommet cyklende på Nybrovej i Kgs. Lyngby.

Nordsjællands Politi formoder, at der er tale om de samme gerningspersoner.

Kørsel uden førerret i påvirket tilstand, Kgs. Lyngby

Klokken 20.34 blev en 32-årig mandlig bilist fra Valby standset og kontrolleret på Engelsborgvej. Her viste det sig, at mandens førerret var administrativt inddraget, og han blev derfor sigtet for alligevel at køre bil.

Derudover fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, og han blev derfor også sigtet efter færdselslovens paragraf 54 og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Gadeuorden, Kgs. Lyngby

Klokken 03.16 anmeldte et vidne, at to unge mænd gik og væltede en masse skilte, som stod ved vejarbejdet på Buddingevej. En patrulje blev sendt til stedet, hvor to berusede unge mænd blev truffet. Patruljen gik en tur med de to ungersvende, som fik lov til at rejse alle skiltene igen, ligesom det samtidig blev til en adfærdsregulerende samtale med dem.

Hærværk, Kgs. Lyngby

Mellem mandag klokken 01.00 og 08.50 blev en Mercedes-Benz personbil udsat for hærværk, mens den stod parkeret på Bjælkevangen, idet en ukendt gerningsperson havde skåret huller i køretøjets ene dæk.

Foregivelse af offentlig myndighed, Virum

En 83-årig mand fra Virum anmeldte klokken 15.19, at han på sin bopæl på Bredevej omkring klokken 14 havde haft besøg af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden havde fremvist et politiskilt på sin telefon, og herefter havde han fortalt den 83-årige, at han ville komme tilbage senere på dagen. Den 83-årige mand blev efterfølgende mistænksom og anmeldte derfor forholdet, hvorefter en patrulje kørte til adressen og optog rapport.

Tyveri fra personbil, Kgs. Lyngby

Klokken 16.42 blev det anmeldt, at en Renault Megane parkeret på Lyngvej havde fået stjålet alle fire hjul imellem søndag klokken 21.30 og mandag klokken 16.42, og nu stod den klodset op på mælkekasser.