Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2021/03/22-2021/03/30.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i kirke, Klampenborg

Klokken 08.09 blev det anmeldt fra Taarbæk Kirke, at der imellem fredag klokken 15.00 og mandag klokken 07.00 havde været indbrud i kirkens skur, hvorfra der var blevet stjålet el-værktøj for adskillige tusinde kroner.

Kørsel i påvirket tilstand, Kgs. Lyngby

Klokken 20.59 blev en 40-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby standset og kontrolleret på Helsingørmotorvejen nær Storkereden. Her fik hun narkometeret til at slå ud for amfetamin, hvorfor hun blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Tyveri fra personbil, Virum

Klokken 07.21 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 22.30 og torsdag klokken 06.30 var blevet stjålet forlygter fra en Porsche, der havde holdt parkeret på Egholmsvej. Tyvene havde fået lygterne af bilen ved at klippe fronten og forskærmene i stykker med en boltsaks.

Tricktyveri og forsøg på samme, Hørsholm og Virum

En 83-årig mandlig beboer på Ved Højmosen i Hørsholm anmeldte klokken 15.22, at en kvinde omkring klokken 14 havde ringet på døren og udgav sig for at være en ny nabo. Hun ville gerne have hjælp til at veksle nogle pengesedler og blev i den forbindelse lukket ind. Pludselig fik den 83-årig en anden gæst på besøg, og kvinden skyndte sig ind i husets soveværelse. Da beboeren fulgte efter hende derind, opdagede han, at der også befandt sig en fremmed mand derinde. Både manden og kvinden styrtede herefter ud af terrassedøren. Umiddelbart nåede de ikke at stjæle noget fra stedet.

De to personer beskrives som:
A: kvinde, ca. 40 år, brun i huden og med langt sort hår. Iført en sort kjole med mønstret krave. Medbragte en flettet kurv med slik og kager i. Talte dansk med accent.
B: mand, ca. 40 år, ikke så meget hår på hovedet.

Klokken 17.16 anmeldte en 95-årig kvindelig beboer på Valmuemarken i Virum, at hun omkring klokken 15.15 havde fået stjålet kontanter fra sit hjem af en fremmed kvinde. Kvinden havde ringet på hos den 95-årige og forklaret, at hun havde fødselsdag og derfor havde været på besøg hos overboen for at bage kage, som hun tilbød den kvindelige beboer et stykke af. Beboeren inviterede derfor kvinden indenfor, og her spurgte kvinden om hjælp til at veksle nogle pengesedler. I den forbindelse lagde beboeren sin pung på bordet, og da kvinden efterfølgende havde forladt boligen, opdagede den kvindelige beboer, at der var stjålet et større beløb i kontanter fra pungen.

Kvinden beskrives som: ikke etnisk dansk af udseende, 30-35 år, 165-175 cm, almindelig af bygning, hvid i huden og med sort hår. Iført mørke handsker og medbragte kurv med chokolade. Talte dansk.

Grundet nogle enslydende omstændigheder ved de to hændelser, kan Nordsjællands Politi ikke afvise, at der kan være en sammenhæng mellem dem.

Færdselsuheld, Virum

Klokken 11.10 blev det anmeldt, at en bil netop havde ramt to cyklister i forbindelse med et højresving på Kongevejen ved Circle K. Der var angiveligt ikke sket større personskade, men cyklerne var totalskadede.
En patrulje blev sendt til stedet, hvor bilisten, en 23-årig mand fra Søborg, blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Færdselsuheld, Hellerup

En 24-årig mandlig bilist fra Nykøbing Falster-området kørte klokken 18.40 nord ad Strandvejen. I krydset ved Tuborgvej kørte han frem for rødt lys, hvorved han påkørte en 39-årig kvindelig bilist fra Virum, som kørte frem for grønt ad Tuborgvej i vestlig retning.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Den 24-årige mandlige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Mand i telefon udgav sig for at være ansat i politiet og Nets, Kgs. Lyngby

Klokken 18.38 modtog en 52-årig mand fra Kgs. Lyngby et opkald fra en mand, som udgav sig for at være politimand og ansat i Nets, og at han havde brug for at få adgang til den 52-åriges bankkonto og telefon grundet mistanke om misbrug af disse. Den 52-årige mand afviste dog at udlevere sine personlige oplysninger, og herefter lagde den fremmede mand på.

Sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer, Kgs. Lyngby

På Fuglevad Station traf en patrulje klokken 20.30 to 15-årige unge mænd fra Kgs. Lyngby på et offentligt toilet, hvor der lugtede kraftigt at hash. Den ene stod med en joint i hånden, og den anden var i besiddelse af en mindre mængde hash, og de blev derfor begge to sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Udslip af brint, Kgs. Lyngby

Klokken 10.27 indløb der anmeldelse om, at nogle forbundne brinttanke ved Haldor Topsøe var utætte. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der blev foretaget afspærring i en radius af 150 meter grundet brandfare. Borgere, som opholdt sig udendørs i samme område, blev bedt om at trække længere væk fra stedet eller gå indenfor.

Klokken 11.18 blev udslippet stoppet, og afspærringen kunne derefter ophæves igen.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Kgs. Lyngby

Klokken 19.48 observerede et vidne tre personer skaffe sig adgang til en kælder på Lundtoftegårdsvej, hvorfor vidnet kontaktede politiet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor tre personer blev truffet i kælderen, og på to af disse, en henholdsvis 20-årig mand fra Nærum og en 20-årig mand fra Kgs. Lyngby, blev der fundet en mindre mængde hash.

Spirituskørsel, Kgs. Lyngby

Klokken 03.50 blev en 33-årig mandlig bilist fra Søborg standset og kontrolleret på Buddingevej. Her fik han alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 22.-23. marts 2021

Tyveri af gas, Kgs. Lyngby

Klokken 17.23 blev det anmeldt, at der imellem lørdag klokken 15.00 og søndag klokken 17.00 var blevet stjålet 10 flasker gas fra et stålbur, der stod på forpladsen ved Shell-tanken på Nybrovej.