Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2022/05/02-2022/05/10.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel i påvirket tilstand, Birkerød

På Bistrupvej blev en 41-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby standset af en patrulje klokken 19.01. Her blev hun anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet et alkometer viste, at hun formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå kvindens eventuelle promillegrad.

Kørsel i påvirket tilstand, Gentofte

En 19-årig mandlig bilist fra Birkerød blev klokken 20.30 standset af en patrulje på Lyngbyvej. Her blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, idet han formentlig havde ført sin bil under påvirkning af euforiserende stoffer. Han blev også sigtet for at være i besiddelse af mindre mængder hash, kokain og skunk. Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den 19-åriges eventuelle narkopåvirkning.

Butikstyveri, Værløse

Klokken 16.14 blev det anmeldt fra MENY, at de havde pågrebet en formodet butikstyv, der havde forsøgt at stjæle varer for i alt cirka 12.000 kroner.

Grundet butikstyveriets karakter blev en patrulje sendt til butikken, hvor en 36-årig mand fra Valby blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Manden skal mandag klokken 14.00 fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

Cyklist på motorvejen, Nærum/Virum

Klokken henholdsvis 17.55 og 17.58 indløb der to enslydende anmeldelser om, at en kvindelig cyklist kørte i nødsporet på Helsingørmotorvejen i nordgående retning ved Nærum/Virum.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en kvinde i 20’erne blev guidet væk fra motorvejen og ud på en cykelsti.

Havemøbler stjålet, Kgs. Lyngby

Klokken 09.33 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 23.45 og torsdag klokken 06.30 var blevet stjålet seks Mandalay havestole fra en baghave i Kulsvierparken.

Fra en anden adresse i Kulsvierparken blev det anmeldt klokken 16.28, at der også her var blevet stjålet seks Mandalay havestole. Tyveriet var sket imellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 15.30.

Fik basisk væske i øjet. Kgs. Lyngby

En 28-årig mand fra København fik torsdag eftermiddag kort efter klokken 16 en lille dråbe basisk væske i øjet, da han udførte et forsøg på DTU. Manden bar sikkerhedsbriller, men i forbindelse med håndteringen af en kanyle, fandt en lille dråbe basisk væske vej til hans øje. Manden blev kørt til behandling på skadestuen, og der skulle ikke være tale om større skade på hans øje.

Sigtet for narkobesiddelse med henblik på salg, Kgs. Lyngby

Torsdag aften klokken 19.55 blev en 19-årig mand fra Kgs. Lyngby sigtet for at være i besiddelse af skunk og hash med henblik på videresalg. Den 19-årige blev truffet på Sorgenfrivej.

Tyveri fra personbil, Kgs. Lyngby

Mellem klokken 11.45 og 12.15 blev der fra en personbil, som holdt parkeret i Menys parkeringskælder på Lyngby Hovedgade, stjålet en mappe indeholdende pas og en tablet. Indstigningsstedet er på tidspunktet for døgnrapportens udsendelse endnu ikke fastslået.

Færdselsuheld, Hørsholm

Klokken 16.16 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Isterødvejen, idet to personbiler var kørt sammen.

En personbil ført af en 38-årig kvinde fra Vejby holdt mod vest på Isterødvejen og foretog en U-vending, og under denne manøvre blev bilen påkørt af en personbil ført af en 35-årig kvinde fra Kgs. Lyngby, der kom kørende i østgående retning.

Færdselsuheldet medførte betydelig materiel skade, ligesom sporet mod Hørsholm var lukket i et stykke tid, imens der blev ryddet op på stedet.

Begge førere blev kørt til kontrol på hospitalet, men den umiddelbare vurdering på stedet var, at der ikke var sket alvorlig personskade.

Den 38-årige kvinde blev sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Espergærde

Klokken 20.03 blev en 25-årig mand fra Espergærde truffet ud for Espergærde Boldklub på Gymnasievej. På hans person blev der fundet en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for dette.

Kort derefter blev en 17-årig mand fra Espergærde samme sted. Også på hans person blev der fundet en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for dette. Grundet mandens unge alder blev de relevante voksne og de relevante myndigheder ligeledes informeret om fundet.

En 22-årig mand fra Kgs. Lyngby, der ligeledes befandt sig på stedet, blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han ytrede ukvemsord mod patruljen.

Kørsel i frakendelsestid, Kgs. Lyngby

Klokken 21.00 blev en 21-årig mandlig bilist fra Rungsted Kyst standset og kontrolleret på Klampenborgvej. Her viste det sig, at manden var frakendt retten til at køre bil, og han blev derfor sigtet for at sidde bag rattet alligevel.

Kørsel i påvirket tilstand og uden førerret, Kgs. Lyngby

Klokken 11.15 blev en 19-årig mandlig bilist fra Valby standset og kontrolleret på Prøvekæret. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for at gøre det alligevel.

Derudover fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Sluttelig blev han også fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for dette.

Tyv opgav sit forehavende, Kgs. Lyngby

En mand opgav klokken 01.00 natten til mandag sit forehavende med at stjæle en el-cykel på Toftebæksvej, da han blev opdaget af en borger. Manden flygtede fra stedet i en Ford Mondeo med påmonteret cykelholder og beskrives som dansk af udseende, 28-35 år, 190 cm høj, muskuløs og med kort skæg. Tyveriforsøget blev anmeldt mandag morgen klokken 08.53.

El-værktøj stjålet fra varebil, Virum

Fra en varebil, som stod på Askimvej, er der mellem søndag aften klokken 21.00 og lørdag formiddag klokken 09 stjålet diverse el-værktøj. Tyveriet blev anmeldt mandag formiddag klokken 11, det fremgår ikke af anmeldelsen, hvordan tyven har skaffet sig adgang til bilen.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

Klokken 18.30 blev en jernbanebom på Nymøllevej påkørt af en bil, da ejeren, en 33-årig mandlig bilist fra Kgs. Lyngby, havde glemt at trække håndbremsen. Det førte til betydelig materiel skade på bommen. Den 33-årige blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Forsætlig brandstiftelse, Kgs. Lyngby

Klokken 14.02 anmeldte et vidne, at han netop havde set en mand og en kvinde flygte på en scooter fra Ved Smedebakken, efter at manden havde sat ild til en personbil holdende på vejen.

De to personer signaliseres som:

A: Mand, 20-25 år, 180 cm høj, spinkel af bygning, lys i huden, med lyst kort hår.

B: Kvinde, 20-25 år, 170-175 cm høj, spinkel af bygning, lys i huden, med lyst mellemlangt hår med krøller.

Nordsjællands Politi hører gerne fra vidner, der måtte have information om hændelsen, på telefon 114.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

Klokken 14.07 blev det anmeldt, at en lastbil netop havde påkørt en bro imellem frakørsel 7 og 6 på Helsingørmotorvejen i sydgående retning, idet lastbilen havde gods på, der ragede for højt op til, at lastbilen kunne passere under broen.

Trafikken kunne passere langsomt i den anden vejbane, imens der blev ryddet op på stedet. Hverken broen eller føreren af lastbilen kom umiddelbart nævneværdigt til skade.

Færdselsuheld, Virum

Klokken 16.13 blev det anmeldt, at der netop var sket et færdselsuheld på Grønnevej, idet en personbil skulle køre ud på Grønnevej fra en p-plads, og i den forbindelse skete der en kollision med en personbil, der kom kørende på Grønnevej.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor føreren af bilen, der kørte ud fra p-pladsen, en 21-årig mand fra Glostrup, blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt. Kollisionen skyldtes muligvis dårlige udsigtsforhold på stedet grundet en parkeret varebil, der medførte dårligt udsyn.

Brand, Kgs. Lyngby

Mandag klokken 01.01 blev det anmeldt, at brandalarmen var gået på Sorgenfriskolen på Kongevejen, og politi og brandvæsen blev derfor sendt til stedet, hvor sidstnævnte fik slukket den brand, der havde udløst brandalarmen.

Nordsjællands Politi skal nu undersøge brandstedet med henblik på, om det er muligt at fastslå årsagen til branden.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 25. april – 1. maj 2022