Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2022/02/28-2022/03/08.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Vold, S-togslinjen fra Allerød mod København

På vegne af en 21-årig kvinde blev det klokken 20.13 anmeldt, at hun kort forinden var blevet slået og sparket af to unge kvinder i et S-tog på vej fra Allerød mod København. De to gerningspersoner var efterfølgende stået af på Lyngby Station, mens den 21-årige kørte videre med toget til Gentofte.

Patruljer kørte til Gentofte Station for blandt andet af afhøre kvinden og vidner til overfaldet. På baggrund heraf foreligger der følgende signalement af de to gerningspersoner:
A: kvinde, ca. 18 år, mørk i huden og med krøllet hår. Iført grå hættetrøje
B: kvinde, ca. 18 år, mørk i huden.

Forsøg på bedrageri, Virum

Klokken henholdsvis 22.58 og 23.19 anmeldte to kvinder fra Virum uafhængigt af hinanden, at de netop var blevet ringet op fra hemmeligt nummer af en mand, som påstod at være fra politiet. Manden spurgte, om de inden for den seneste time havde optaget et forbrugslån, ligesom han bad dem om at tænde deres computer, så de i fællesskab kunne undersøge det. Begge kvinder udleverede dog ingen personoplysninger til manden.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 28. februar – 6. marts 2022

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

På Helsingørmotorvejen i sydlig retning skete der klokken 07.16 sammenstød mellem to bilister ca. 100 meter før afkørsel 16. Sammenstødet skete som følge af kødannelse, hvilket fik en 26-årig mandlig bilist fra Hillerød til at bremse ned, hvorved han blev påkørt bagfra af en 20-årig kvindelig bilist uden kendt adresse, som ikke nåede at bremse i tide.

Bilernes placering medførte i en kortere periode gener for den øvrige trafik på stedet. Klokken 07.32 var bilerne flyttet fra vejen, og trafikken kunne igen passere uhindret.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

En 44-årig kvindelig bilist fra København kørte klokken 10.02 ad Lyngby Hovedgade i sydlig retning, hvor hun foretog et venstresving og i den forbindelse påkørte en 63-årig mand fra Virum, som kom kørende på nordlig retning på scooter. Den kvindelige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Grundet lettere tilskadekomst blev den 63-årige mand kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

Tyveri fra personbil, Kgs. Lyngby

Klokken 14.11 blev det anmeldt, at der var stjålet en computer fra en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Nørgaardsvej. Tyveriet var sket mellem klokken 13.03 og 13.15.

Besiddelse af stoffer, Kgs. Lyngby

En patrulje rettede klokken 14.40 henvendelse til tre personer, som sad i en bil på Ulrikkenborg Plads. Her blev den ene, en 22-årig mand fra Søborg, fundet i besiddelse af mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

Em 38-årig mandlig bilist fra Brøndby blev klokken 09.10 standset af en patrulje på Helsingørmotorvejen. Her viste et narkometer, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Den 38-årige bilist blev efterfølgende kørt til hospitalet, hvor en blodprøve blev udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle narkopåvirkning.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Kgs. Lyngby

Klokken 19.20 blev to unge mænd på henholdsvis 16 og 17 år truffet på Jægersborgvej med en mindre mængde hash på sig. Det blev de to sigtet for, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om episoden.

Færdselsuheld, Holte

En 14-årig pige fra Holte cyklede klokken 14.46 ad Vejlesøvej i sydlig retning, hvor hun foretog et venstresving uden at orientere sig og i den forbindelse blev påkørt af en 78-årig kvindelig bilist fra Virum. Der skete ikke umiddelbart større personskade, men cyklisten blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 16.11 blev det anmeldt fra Føtex, at to personer havde forsøgt at forlade butikken med en pakke sushi til 125 kroner uden at betale for den. Idet de to tilbageholdte personer var under 18 år gamle, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 15-årig ung kvinde blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om forholdet. En 13-årig pige var også med, og idet hun var under den kriminelle lavalder, blev de relevante voksne og de relevante myndigheder orienteret om butikstyveriet.

Spirituskørsel, Klampenborg

Tirsdag klokken 00.30 blev en 57-årig mandlig bilist fra Gentofte standset og kontrolleret på Taarbæk Standvej. Han fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Knivloven, Kgs. Lyngby

Klokken 13.53 anmeldte et vidne, at han havde set en person samle en stor kniv op fra en busk nær Lyngby Station, hvorefter personen gemte kniven under jakken. Flere patruljer blev sendt til området, og klokken 14.25 blev tre mænd truffet i cykelkælderen under stationen. De tre passede ikke på vidnets afgivne signalement, men i deres umiddelbare nærhed blev der fundet en ulovlig låsbar foldekniv, og de tre mænd, en 18-årig fra Birkerød, en 18-årig fra Høje Taastrup samt en 22-årig fra Høje Taastrup, blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, og politiet tog kniven med sig.

Klokken 14.45 traf en patrulje så en anden mand, der passede på det af vidnet afgivne signalement. På hans person blev der også fundet en kniv, som han ikke umiddelbart havde et anerkendelsesværdigt formål til at være i besiddelse af. Den 16-årige unge mand fra Kgs. Lyngby blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om hændelsen.

Mistænkeligt forhold, Virum

En borger anmeldte klokken 19.13 at have set to personer forlade en adresse på Geelsvænget med en stor kasse i hånden. Borgeren mente ikke, at personerne havde tilknytning til stedet og mistænkte derfor, at de kunne have begået indbrud. Patruljer kørte til området for at undersøge forholdet nærmere og lede efter de to personer. De var dog ikke mulige at finde i området, og det kunne heller ikke fastslås, om der havde været indbrud på stedet.

De to personer beskrives begge som: udenlandske af udseende, ca. 20 år. De forlod stedet i en hvid Renault Master varebil.

Forsøg på bedrageri, Virum

På vegne af en ældre kvinde fra Virum blev det klokken 20.15 anmeldt, at en mand omkring et kvarter tidligere havde ringet til kvinden og udgivet sig for at være politiansat. Manden havde forklaret kvinden, at der var optaget et lån i hendes navn, og at hun derfor skulle åbne sin computer. Dette afviste kvinden dog, og opkaldet blev herefter afsluttet.

Også en mandlig borger fra Holte havde været udsat for en lignende hændelse søndag aften. Manden var opmærksom på, at der formentlig var tale om forsøg på bedrageri og afsluttede derfor opkaldet.

Der skal lyde ros til borgerne for ikke at udlevere nogen informationer til gerningspersonen. Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet og andre offentlige myndigheder ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Brand, Virum

Klokken 22.35 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i et skur på Virum Stationsvej, og at branden havde spredt sig til to nærliggende carporte. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboerne i de to nærliggende huse blev bedt om at forlade stedet, mens slukningsarbejdet pågik.

Klokken 22.49 var branden slukket, og beboerne kunne igen returnere til deres boliger.

Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke endeligt fastslået, men intet tyder på, at der lå en kriminel handling bag.