Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Lyngby-Taarbæk Kommune i tidsrummet 2022/02/21-2022/03/01.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld, Holte

En 14-årig pige fra Holte cyklede klokken 14.46 ad Vejlesøvej i sydlig retning, hvor hun foretog et venstresving uden at orientere sig og i den forbindelse blev påkørt af en 78-årig kvindelig bilist fra Virum. Der skete ikke umiddelbart større personskade, men cyklisten blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 16.11 blev det anmeldt fra Føtex, at to personer havde forsøgt at forlade butikken med en pakke sushi til 125 kroner uden at betale for den. Idet de to tilbageholdte personer var under 18 år gamle, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 15-årig ung kvinde blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om forholdet. En 13-årig pige var også med, og idet hun var under den kriminelle lavalder, blev de relevante voksne og de relevante myndigheder orienteret om butikstyveriet.

Spirituskørsel, Klampenborg

Tirsdag klokken 00.30 blev en 57-årig mandlig bilist fra Gentofte standset og kontrolleret på Taarbæk Standvej. Han fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af en blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Knivloven, Kgs. Lyngby

Klokken 13.53 anmeldte et vidne, at han havde set en person samle en stor kniv op fra en busk nær Lyngby Station, hvorefter personen gemte kniven under jakken. Flere patruljer blev sendt til området, og klokken 14.25 blev tre mænd truffet i cykelkælderen under stationen. De tre passede ikke på vidnets afgivne signalement, men i deres umiddelbare nærhed blev der fundet en ulovlig låsbar foldekniv, og de tre mænd, en 18-årig fra Birkerød, en 18-årig fra Høje Taastrup samt en 22-årig fra Høje Taastrup, blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, og politiet tog kniven med sig.

Klokken 14.45 traf en patrulje så en anden mand, der passede på det af vidnet afgivne signalement. På hans person blev der også fundet en kniv, som han ikke umiddelbart havde et anerkendelsesværdigt formål til at være i besiddelse af. Den 16-årige unge mand fra Kgs. Lyngby blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om hændelsen.

Mistænkeligt forhold, Virum

En borger anmeldte klokken 19.13 at have set to personer forlade en adresse på Geelsvænget med en stor kasse i hånden. Borgeren mente ikke, at personerne havde tilknytning til stedet og mistænkte derfor, at de kunne have begået indbrud. Patruljer kørte til området for at undersøge forholdet nærmere og lede efter de to personer. De var dog ikke mulige at finde i området, og det kunne heller ikke fastslås, om der havde været indbrud på stedet.

De to personer beskrives begge som: udenlandske af udseende, ca. 20 år. De forlod stedet i en hvid Renault Master varebil.

Forsøg på bedrageri, Virum

På vegne af en ældre kvinde fra Virum blev det klokken 20.15 anmeldt, at en mand omkring et kvarter tidligere havde ringet til kvinden og udgivet sig for at være politiansat. Manden havde forklaret kvinden, at der var optaget et lån i hendes navn, og at hun derfor skulle åbne sin computer. Dette afviste kvinden dog, og opkaldet blev herefter afsluttet.

Også en mandlig borger fra Holte havde været udsat for en lignende hændelse søndag aften. Manden var opmærksom på, at der formentlig var tale om forsøg på bedrageri og afsluttede derfor opkaldet.

Der skal lyde ros til borgerne for ikke at udlevere nogen informationer til gerningspersonen. Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at politiet og andre offentlige myndigheder ikke benytter sig af sådanne fremgangsmåder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, kan man bede om personens navn og derefter ringe til det specifikke ansættelsessted for at få dette be- eller afkræftet. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Brand, Virum

Klokken 22.35 indløb der anmeldelse om, at der var opstået brand i et skur på Virum Stationsvej, og at branden havde spredt sig til to nærliggende carporte. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboerne i de to nærliggende huse blev bedt om at forlade stedet, mens slukningsarbejdet pågik.

Klokken 22.49 var branden slukket, og beboerne kunne igen returnere til deres boliger.

Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke endeligt fastslået, men intet tyder på, at der lå en kriminel handling bag.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 18.12 blev det anmeldt fra MENY, at de havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle kød til en samlet værdi 640 kroner. Da butikstyven var udenlandsk statsborger, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 29-årig mand blev anholdt og sigtet for forholdet.

Mistænkeligt forhold, Kgs. Lyngby

Klokken 01.58 anmeldte en beboer på Danmarksvej, at han via kameraet i sit alarmsystem klokken 00.29 havde kunne se to mænd gå rundt i boligens have, og selvom der ikke havde været indbrud i hans bolig, mistænkte han, at det kunne være indbrudstyve, der ville slå til andetsteds i nabolaget.

En patrulje blev derfor sendt dertil, men det lykkedes ikke at træffe de to mænd.

Et alarmsystem med kamera kan være en glimrende måde at forebygge indbrud på.

Tog standset, Gentofte og Lyngby

Flere borgere anmeldte kort før klokken 22.30, at de var bekymrede for, om en ung kvinde, som befandt sig i et tog mellem Gentofte til Lyngby kunne finde på at gøre skade på sig selv. Patruljer kørte derfor til Lyngby Station for at lede efter hende og gennemgik i den forbindelse toget. Det var dog ikke muligt at finde kvinden i toget, men der blev efterfølgende skabt kontakt til hende, og det blev sikret, at hun fik den fornødne hjælp.

Tyveri fra containere, Kgs. Lyngby

Mellem lørdag klokken 15.00 og mandag klokken 07.00 blev der stjålet elektrisk værktøj fra to containere, som stod på en byggeplads på Firskovvej. En ukendt gerningsperson havde skåret låsene over til containerne for at skaffe sig adgang.

Tyveri af pung, Kgs. Lyngby

En 75-årig kvinde fra Lyngby anmeldte klokken 11.02, at hun omkring klokken 10.15 havde fået stjålet sin pung, da hun var stået af bussen på Lyngby Station. Kvinden havde i den forbindelse ventet på grænt ved et lyssignal, og her stillede en mand sig meget tæt op af hende. Efterfølgende opdagede hun, at hendes pung var blevet stjålet, og hun mistænkte derfor manden for tyveriet.

Færdselsuheld, Kgs. Lyngby

En 32-årig kvindelig bilist fra Lyngby kørte klokken 11.50i østlig retning ad Paul Fennebergs Alle, hvor hun ved udkørslen til Trongårdsparken ikke overholdt sin vigepligt og påkørte en 16-årig mandlig cyklist fra Bagsværd. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet. Den kvindelige bilist blev af en patrulje, som var sendt til stedet, sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Taske stjålet fra bil, Kgs. Lyngby

En taske er mellem klokken 15.15 og 15.40 stjålet fra en bil, som holdt ved Trongårdsskolen. Tyven har knust en siderude for at komme ind i bilen.

Blev spyttet i ansigtet, Kgs. Lyngby

En 14-årig ung mand blev lørdag aften mellem klokken 19.00 og 19.30 spyttet i ansigtet, da han sammen med nogle jævnaldrende kom gående i tunellen ved Lyngby Station. Her kom to 14-15 årige unge mænd gående i mod den 14-årige og hans kammerater, og begyndte at opføre sig truende over for dem og spyttede den 14-årige i ansigtet. De to gerningspersoner beskrives som A: dansk af udseende, 170-175 cm høj og spinkel af bygning, lys i huden, iført sorte stramme jeans med huller ved knæ og lår samt en mørk vindjakke muligvis af mærket Louis Vuitton. B: dansk af udseende, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, lys i huden, smalle øjne, iført stramme sorte jeans, blålig bomberjakke og en sort/grå Louis Vuitton bæltetaske.

Blev truet med kniv, Kgs. Lyngby

Søndag eftermiddag klokken 12.25 blev en ukendt mand så sur over at blive bedt om at lade være med at tale i telefon i en stillekupé, at han truede en medpassager med en kniv. Episoden skete i S-toget mellem Jægersborg St. og Lyngby St., da en 24-årig mand fra Hillerød bad manden om at respektere, at han befandt sig i en stillekupé.