Vi giver dig her en knaldgod anbefaling på en ekstra nedsat Pinot Grigio fra Trentino i Norditalien!

Pinot Grigio er den italienske betegnelse for den drue, der i Frankrig hedder Pinot Gris og som i Tyskland går under navnet Grauburgunder. Det er således den samme drue rent genetisk, men smagene er vidt forskellige fra hinanden. Denne italienske herlighed er tør og raffineret, og så oser den af lækre frugter som lime, grønne æbler, hvide ferskner og nektariner. What’s not to like!

Pinot Grigio 2020 Bottega Vinai

Fantastisk lækker Pinot Grigio! Det er en virkelig flot hvidvin, der med frugt, mineralitet og et friskt bid overbeviser enhver om, at området Trentino laver nogle af Italiens bedste hvidvine.

Vinen vil især være lækker til skaldyrsrisotto, bagt fisk eller kolde udskæringer af lyst kød. Den behøver ikke serveres for kold – gerne ved cirka 10 grader.

Fun Fact: Udtrykket “pinot” betyder “fyrrekogle” på fransk, hvilket refererer til formen på druens klaser. Og da ”gris” betyder grå, oversættes navnet således til “grå fyrrekogle.” I modsætning til andre hvidvinsdruesorter, der normalt har lysegrønt skind, har Pinot Grigio druen en grålig-blå nuance takket være en mutation af dens ”forælder” – nemlig den mørke Pinot Noir.

Om producenten: Cavit er et meget fremsynet og innovativt kooperativ, der består af en mindre gruppe vinproducenter. Ultra moderne faciliteter bringer Cavit helt op i toppen, når det gælder veltillavede vine på højt niveau – endda til særdeles konkurrencedygtige priser!

Vingården ligger i det norditalienske område Trentino – et malerisk landskab med bjerge, søer, vinmarker, æbleplantager og middelalderlige slotte. Vinmarkerne nyder godt af den såkaldte “Ora del Garda” – en tør, let brise, som fejer hen over den nærtliggende Gardasøen, og beskytter druerne mod fugt og sygdomme.