Forsyningsselskabernes arbejde med at flytte rør og ledninger på Lundtoftegårdsvej mellem krydset med Klampenborgvej og letbanens kommende endestation i Lundtofte nord for DTU er snart nået så langt, at der er plads til, at vores entreprenør, Per Aarsleff A/S, kan gå i gang med at bygge letbanens linjeføring på Lundtoftegårdsvej og på DTU’s område. Derfor vil vi her orientere dig overordnet om Hovedstadens Letbanes arbejde på denne del af letbanestrækningen i den kommende tid.

Vi ombygger strækningen langs letbanens linjeføring
Hen over de kommende par år skal vejen blandt andet ombygges. På den første del af strækningen fra Klampenborgvej til Akademivej skal letbanen køre i den vestlige side, og derfor skal vejen udvides mod øst. På DTU skal letbanen køre via Akademivej, Asmussens Allé og Anker Engelunds Vej, som derfor også skal ombygges – og på den sidste del af strækningen frem mod endestationen i Lundtofte kører letbanen i det grønne areal mellem Lundtoftegårdsvej og motorvejen. Disse områder ombygges hen over de kommende par år, og her kan du læse mere om, hvad der skal bygges.

Arbejde i flere faser
Arbejdet vil forløbe i forskellige faser og forskellige steder i området i de kommende par år. Hovedstadens Letbane informerer i samarbejde med Lyngby-Taarbæk Kommune løbende om de enkelte arbejder, efterhånden som de går i gang. Det meste af arbejdet ventes at blive udført inden for almindelig arbejdstid i hverdagene, som i Lyngby-Taarbæk Kommune er hverdage kl. 7-18 og lørdage kl. 7-14. Hovedparten af arbejdet vil minde om almindeligt vejarbejde, som man kender det. Selvom vi gør, hvad vi kan for at mindske generne fra byggeriet, kan vi ikke bygge letbanen, uden at det påvirker vores naboer, mens arbejdet står på. Vi beklager naturligvis de gener, du vil kunne opleve som trafikant eller nabo til arbejdet de forskellige steder i området.