Vi kan for alvor mærke sommersolens varme, og der er ikke noget, der kan slukke tørsten som en god iste. Vi har derfor lavet en række opskrifter på iste, så vi alle kan bruge til at køle ned henover sommeren. Iste er både nemt at lave og et sundere alternativ til mange andre læskedrikke.

Trods vi anbefaler at drikke alle vores teer varme, kan de fleste faktisk sagtens bruges til iste. Her er det især urteteerne, der egner sig godt, grundet deres naturlige sødme og kraftige smag. Prøv en af opskrifterne af og sæt dit eget præg på opskriften – kun fantasien sætter grænser!
Du kan se nogle af vores iste opskrifter nedenfor eller læse mere her .

Udvalgte isteer kan også nydes i vores to caféer – Dronning Louises Tehus og Ordrupgaard Café ved Chaya – som du kan læse mere om her . Kig endelig forbi til en forfriskende drik.

CHAYAS ISTE (1 KANDE)

Du skal bruge:
5 temål China Jasmin • 1 l frisk kogt afkølet vand (ca. 80C) • 1,5 dl hyldeblomstsaft • 0,3 dl ingefær/citrongræs saft • mynte, citron/lime og isterninger til servering

Bryg 1 liter China Jasmin (5 temål i 4 minutter ved 80C).

Afkøl til stuetemperatur.

Bland teen med hyldeblomstsaft og ingefær/citrongræs saft.

Servér med isterninger, citron/lime og mynte.

MATCHA, ÆBLE & INGEFÆR ISTE (1 GLAS)

Du skal bruge:
1g matcha • 1 dl frisk kogt afkølet vand (ca. 80C) • 2 dl god æblemost • 1 tsk friskpresset ingefær • Isterninger, frisk mynte og lime

Pisk matcha teen med det afkølede vand (til det er skummende).

Tilsæt æblemosten og friskpresset ingefær.

Fyld et stort glas med isterninger og hæld blandingen over.

Serveres med frisk mynte og lime.

Hario istekander
Disse kander er designet til koldt brygget te. Tilsæt teblade direkte i flasken og fyld op med koldt vand. Gummilåget sættes på med det fastgjorte filter i toppen af låget og flasken sættes derefter i køleskabet. Efter 3-6 timer er teen klar.
Vores urte teer egner sig særligt godt til netop dette.

Klik her og se vores udvalg af istekander.