Den førende amerikanske virksomhed IFF, der sælger ingredienser til fødevarer samt smags- og duftstoffer har lejet sig ind i eftertragtede lokaler på Parallelvej 14-16 i Lyngby. Ejendommen udlejes af pensionsselskabet Velliv, skal samle og bringe IFF-medarbejderne tættere sammen. EDC International Poul Erik Bech har sammen med JLL været rådgiver for IFF i jagten på at finde den ideelle kontorbygning.

IFF (International Flavors & Fragrances Inc.) har underskrevet en aftale om en ny kontorejendom på Parallelvej 14-16 i Lyngby. Her skal de i fremtiden bo i stueetagen, 1. sal og en del af 2. sal. Virksomheden lejer sig ind i et fleksibelt kontormiljø med et etageareal på 3.085 m². Her får IFF nye, åbne og lyse kontorlokaler med en eftertragtet placering.

De nye kontorlokaler, som overtages den 1. april 2022, skal samle IFF’s medarbejdere i endnu tættere fællesskaber. Flemming Jørgensen, Managing Director i IFF, fortæller:

“Vores medarbejdere har udtrykt et stort behov for at blive samlet i tættere kontorfællesskaber, end dem vi har nu, hvor vi bor på ca. 8.000 m² til 100 ansatte. Det sammenholdt med den tendens, vi ser hvor flere og flere får flydende kontortider og hjemmearbejdspladserne vinder frem, har gjort vi har ledt efter lokaler, hvor vi får færre ubenyttede m², men hvor vi samtidig kan tilgodese medarbejdernes behov, om at se mere til hinanden i det daglige. I Lyngby får vi markant bedre udnyttelse af m² og mulighed for at samle os i moderne og indbydende kontorlokaler, der har lækre faciliteter og er repræsentativt og præsentabelt for både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere, der kommer på besøg.”

Den amerikanske kemikalievirksomhed DuPont solgte for to år siden sin Nutrition & Bioscience-division med IFF, der bl.a. laver duft- og smagsstoffer, i en handel til 26,2 mia. dollar, hvilket skabte en markedsleder inden for ingredienser og smagsstoffer.

Ny lokation skaber nye muligheder IFF, der er solidt ankret i en vision om videnskab og kreativitet, har allerede igangsat en række nye samarbejder. Herunder er en aftale med DTU, som bl.a. indeholder mulighed for at ansætte relevante Ph.d.-studerende.

Den attraktive ejendom udlejes af det kundeejede Velliv, et af Danmarks største pensionsselskaber med mere end 360.000 kunder, og en stor ejendomsportefølje, der indgår som en vigtig del af kundernes pensionsafkast. De er glade for at lejeaftalen med IFF nu er på plads.

“Vi har haft en god og konstruktiv dialog med IFF og EDC International Poul Erik Bech, hvilket har resulteret i gode løsninger for alle parter. Men vi har også været kreative for at få den bedst mulige aftale på plads. På den måde har det været et meget vellykket forløb, og vi er glade for at få en ny lejer med ombord og samtidig styrke Lyngbys position som en vidensby og Science City. Vi håber selvfølgelig også, at IFF bliver glade for deres nye hjem,” siger Solveig Rannje, Head of Real Estate Investment i Velliv.

Ejendommen er beliggende i et aktivt erhvervsområde, hvor flere store virksomheder har til huse. Helle Nielsen Ziersen, EDC International Poul Erik Bech, siger:

“Vi har gennemført sagen i tæt samarbejde med vores internationale samarbejdspartnere i JLL, der er en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, og som vi løser mange sager sammen med. Lejemålet ligger centralt placeret i Kgs. Lyngby, der tiltrækker mange virksomheder og er et regionalt knudepunkt, hvor Lyngby station og motorvejsnettet, binder Lyngby sammen med resten af Sjælland, så medarbejdere og kunder nemt kan komme til og fra ejendommen. Der findes desuden en række overnatningsmuligheder for tilrejsende kunder og forretningsforbindelser. Ejendommen er lys, moderne og fleksibel, hvor alle m² er udnyttet bedst muligt. Dertil er en hyggelig gårdhave og mødelokaler i topklasse, der også bidrager til et behageligt arbejdsmiljø, der venter de nye lejere.”

Et godt samarbejde EDC International Poul Erik Bech har hjulpet IFF med at finde den rette kontorejendom. Et givtigt samarbejde siger Flemming Jørgensen fra IFF: “Vi har haft et supersamarbejde med EDC International Poul Erik Bech, hvor vi har fået besvaret alle vores spørgsmål og krav undervejs. Under hele processen har vi følt os godt vejledt, og de har været gode til at imødekomme vores behov.”