Artiklen er sponseret

Der er ikke mange mennesker, som glæder sig til at gå til tandlægen – men nogle har det værre med det end andre. Er du en af dem, som har det svært med at gå til tandlægen på en måde, som nærmer sig tandlægeangst? Det kan være enormt generende og ret begrænsende at være plaget af tandlægeangst, hvorfor du bør overveje, hvad du kan gøre for at håndtere din angst. Denne artikel giver dig et par gode råd til, hvordan du kan hjælpe dig selv til at få det bedre med at gå til tandlægen.

Vælg en dygtig fagperson – Skift tandlæge hvis nødvendigt

Hvis du har det svært med at gå til tandlægen, er noget af det mest vigtige, at du finder en tandlæge, du er tryg ved, og som forstår din problematik. Hvis din nuværende tandlæge har svært ved at forstå din tandlægeangst, kan du overveje at skifte tandlæge for at finde en, som gør det lettere for dig. Der er blandt andet en ny tandlæge på Frederiksberg, Hos Tandlægerne, der har stor erfaring med tandlægeskræk, hvorfor du kan forsøge at kontakte dem.

Det er en god idé, hvis du, inden du skifter tandlæge, kontakter klinikken og taler med dem om din situation, så du kan fornemme, om du får ro i maven over at tale med dem. Derefter kan du tage stilling til, om det er et sted, du er interesseret i at få ordnet dine tænder.

Forbered dig på dit tandlægebesøg

Udover at skifte tandlæge kan du selv gøre nogle ting for at gøre det lettere for dig selv at gå til tandlægen. Du kan blandt andet forberede dig, inden du tager til tandlægen, så du har mere ro i kroppen. Nogle af de ting, du kan gøre, er:

  • At du kan lave nogle afspændingsøvelser, så du tvinger din krop til at slappe af.
  • At sætte noget beroligende musik på.
  • At acceptere at du synes, det er svært, men at du kan arbejde med det. Det hjælper sjældent, hvis du forsøger at tvinge det væk.

Tal med din tandlæge om, hvad I kan gøre

Det kan også hjælpe betydeligt, hvis du taler med din tandlæge om deres erfaringer med tandlægeangst, og hvad I eventuelt kan gøre for at afhjælpe problematikken. Det kan for eksempel være, at du har regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du lærer din krop, at det ikke er farligt.

Taler med din tandlæge om din tandlægeangst, og hvad I eventuelt kan gøre for at afhjælpe problemet. PR-foto

Sider2022