Sip til et godt glas Cognac, og du forstår, hvorfor franskmændene kalder det for ”eau-de-vie” – livets vand!

Der findes vel næppe noget mere dekadent end Cognac, og den herlige drik er typisk forbundet med klasse, kvalitet og ikke mindst nydelse. Cognac betragtes som en af de fineste typer af spiritus og er da også noget ganske særligt.

Vi har to drøngode anbefalinger til dig, som elsker cognac i god kvalitet. De vil også være oplagte som gaver til en der sætter pris på de ædle dråber.

Alexander har netop lavet en dugfrisk podcast, der handler om cognac – lyt med her

V.S.O.P Original, Blend af 4-10 år

Fløjlsblød cognac med en mild og åleglat struktur. Hasselnødder og fersken præger smagen. Den diskrete smagsnote af kaffe i eftersmagen gør den til en perfekt drink efter aftensmaden sammen med en italiensk espresso. Den vil også være et frækt tvist på en espresso martini!

DOBBELTGULD: San Francisco World Spirits Competition 2017 SØLV: International Wine & Spirit London, Cathay Pacific Wine & Spirit Competition

.O Organic

Eksklusiv cognac fra Fine Bois, høstet og destilleret i 2004. Opskriften er fra 1838 – den er knastør og tiltænkt som en perfekt digestive efter et godt måltid. Især valnødder og mørke kirsebær kæler for ganen i denne helt usædvanlige smagoplevelse.

Godet er ”vores” cognac-hus, i Holte Vinlager, og vi har forhandlet deres fantatiske cognac’er i mange år efterhånden – men de laver også andre spændende og utrolig velsmagende sager – se bare her.

Om Cognac: Cognac er en brandy, men brandy er ikke nødvendigvis cognac – forvirret? Brandy er fællesbetegnelsen for en eau-di-vie lavet på vin, dvs. druemost. Som hovedregel er brandy lagret minimum 6 måneder på fade, og du kan derfor forvente en vis grad af farve og smag fra lagringen. Mange kommercielle typer brandy justeres med karamel for at se ældre ud end de i virkeligheden er, ligesom de smagsjusteres med andre tilsætningsstoffer.

Tid er jo penge, og vælger man at gå udenom smutvejene, så tager det mange år at opnå farve og smagsdybde gennem fadlagring alene. Og kun få af verdens brandyer kan sælges til priser, der retfærdiggør den tålmodighed fadlagring kræver. Cognac er præcis det, og vil du opleve den ægte vare, bør du ikke snyde sig for at opleve en virkelig vellagret Cognac. Kvalitet i Cognac er finesse, kompleksitet og balance.

For at opsummere kaldes cognac cognac, fordi den produceres i regionen ved siden af ​​byen Cognac. Hvis det ikke er lavet der, er det bare ikke cognac – god fornøjelse.