5 LÆKRE SAUVIGNON BLANC VINE

I dag slår vi et slag for hvidvinsdruen Sauvignon Blanc. Det er en yderst populær og umiskendelig druesort, som giver hvidvin, der er elsket for sin “grønne” urtesmag og sprudlende syre. Sauvignon Blanc vokser næsten overalt, og tilbyder derfor en række forskellige stilarter lige fra det meget lette over til det ret fyldige og komplekse.

Her giver vi dig 5 forrygende anbefalinger, så du kan blive helt klar til foråret.

Les Voiles l’Atlantique 2020 Bordeaux

flaskehalsen.nu: ”Det er helt skørt, at man kan få en hvidvin, der smager så rart til en pris, der er så tilgængelig som her. En Sauvignon Blanc fra Bordeaux til 69 kroner er ikke hverdagskost, men jeg skal love for, at det virker. Det smager rigtig lækkert, har en skøn aroma og en vidunderlig fylde i smagen med masser af lyse frugter.”

Sauvignon Blanc 2020 Observer

Chilensk Sauvignon Blanc kan bare noget! Hensigten med denne hvidvin har været at skabe en frisk, let drikkelig vin med en sprød syre og en imødekommende frugt, præget af citrus og lette tropiske noter. Det er her lykkedes til fulde!

Baby Doll Sauvignon Blanc 2020 New Zealand

Fantastisk hvidvin! En duft- og smagseksplosion med lime, citrus, stikkelsbær, hyldeblomst, passionsfrugt og saftig ananas. Frugten harmonerer superflot med en frisk, sprød syre.

Den kommer flot til sin ret i selskab med fisk og skaldyr, lette salater og kylling. En vin, der simpelthen bare smager af mere!

Sauvignon Blanc 2020 Saronsberg

Overraskende nuanceret Sauvignon Blanc fra vores sydafrikanske topproducent Saronsberg! Vinen har stadig de klassiske egenskaber, men ydermere kommer den også med en forfriskende mineralitet og en markant eftersmag af flint. Virkelig lækker til skaldyr!

Sancerre Blanc 2020 Gerard Fiou

Indbegrebet af Sauvignon Blanc fra Loire: Tillokkende duft af nyslået græs, asparges og stikkelsbær. Disse nuancer findes også i smagen i perfekt harmoni med frisk hyldeblomst.

Vinen afsluttes friskt og læskende med en markant, men elegant syre.

Husk også, at du har muligheden for at lytte med på vores podcast, når Alexander går i dybden med den herlige drue.