Hvis du kunne tænke dig at dykke et lag dybere i din forståelse af italiensk vin, så er Piemonte et rigtig godt sted at starte. Piemonte betragtes nemlig – på lige fod med Toscana – som Italiens top vinregion.

Når vinentusiaster tænker på Piemonte, tænker de straks på Barolo og Barbaresco, som er berømte for deres Nebbiolo-baserede vine. Overraskende nok står Barolo og Barbaresco kun for 3% af Piemontes produktion, så der er en hel del mere at afdække!

Vi vil anbefale dig at prøve en herlig vin fra Monferrato, en noget fyldigere Nebbiolo fra Langhe, og så selvfølgelig toppen af hierarkiet – nemlig Barbaresco og Barolo – begge i Riserva-udgaver. Her får du altså fuld valuta for dine penge!

Monferrato 2018 San Rocco

Forrygende rødvin fra vores mangeårige leverandør, Produttori di Govone. Smagen er rig og nærmest cremet med bløde, modne tanniner og en blød behagelig eftersmag.

Monferrato er en fremragende vin til kødretter, steg af gris eller okse – og så er den også helt perfekt til ostebordet.

Nebbiolo Langhe 2018 San Rocco

Nebbiolo i særklasse! Smagen byder på en lakridset bærfrugt med mørke krydderier. Tanninerne er flot afrundet, og eftersmagen er delikat, elegant og rensende.

Vi tør godt sige at det nærmest er umuligt at finde en lige så god Nebbiolo som denne til 100 kroner!

Barbaresco Riserva 2015 San Rocco

Denne perle smager intet mindre end formidabelt! Smagen er tør, meget blød og nærmest parfumeret. Samtidigt formår vinen på bedste vis at kombinere kraften fra Nebbiolo med en helt usædvanlig ynde.

Riserva-betegnelsen får vinen ved at lagre minimum 48 måneder – heraf skal de 9 være på træfade.

Barolo Riserva 2015 San Rocco

Her får du oplevelsen af en kødfuld og ekstremt fokuseret Barolo. Vinen byder på en flot struktur og dybde, der munder ud i en lækker, dyb kompleksitet. Lagret 62 måneder – heraf 18 måneder på træfade.

Det er uhyre sjældent, at en Barolo Riserva, i denne superkvalitet, udbydes til så attraktiv en pris!