Astor Piazzolla på Søndags-matiné.

Søndag d. 12. marts kl. 15 vil der på Kulturstedet Lindegaarden lyde liflige og inciterende tangotoner, når de 5 top-professionelle musikere i Tangokvintetten kommer på musikalsk besøg.

Kvintetten har gjort det til sit speciale, udover at levendegøre denne specielle musikform, også at give et billede af de sociale og økonomiske omstændigheder, der har dannet baggrund for fremkomsten af tangoen på en måde, så også større børn vil blive grebet. Det gøres gennem lyd, stærke billeder og film fra Argentinas historie, hvor den fiktive person ’Tango’ fører tilhørerne igennem tangoens og landets historie. Tangoen er jo et kulturmøde mellem indvandrere, der igennem gode såvel som svære år, og igennem perioder med militærdiktatur, hvor tangoen bliver forbudt, ender hvor de er i dag, i det moderne Argentina.

Tango er sjæl, smerte, sensualitet – alle farver af følelser, og Tangokvintetten er ikke bange for at lade hjerte rime på smerte. Når musikken er af Astor Piazzolla, er tango også international med et tonesprog, der rammer på tværs af stilarter og generationer. De forrygende dygtige musikere i Tangokvintetten spiller Piazzolla, så man forstår, hvorfor han bliver omtalt som den mest fremtrædende tangokomponist i verden. Den komponist, der løftede tangoen fra de argentinske barer, bordeller og danselokaler ind i koncertsalen ved at tilføje elementer fra klassisk musik og jazz uden at forråde tangoens sjæl. Der venter publikum en mageløs oplevelse!

Originalbesætningen i Argentina var som regel en kvintet bestående af bandoneon (en slags lille harmonika), violin, klaver, el-guitar og kontrabas. Piazzolla levede og virkede på tre kontinenter med forskellige musikformer, og det kan man høre i hans musik. Det bliver ikke mindre tydeligt af, at Tangokvintettens musikere kommer fra hver deres musikalske verdenshjørne og ved siden af klassisk og jazz bringer de folk, balkan og rock med ind i Piazzollas forunderlige tangoverden.

Billetter på: www.kulturstedetlindegaarden.dk

Line up:

Branko Djordjevic, akkordeon, international pristager

Bjarne Hansen, violin, koncertmester i Odense Symfoniorkester

Ole Bartholin Kiilerich, klaver, performer, formidler

Simon Krebs, guitar, også rock og jazz

Jens Krøgholt, kontrabas, Odense Symf

KULTURSTEDETLindegaardens Venner

KULTURSTEDET LINDEGAARDENPeter Lunds Vej 8, 2800 Kongens Lyngby

Stedet drives af frivillige. Vær med i kredsen og meld dig ind i Lindegaardens Venner.Du kan også støtte os ved at leje lokalerne til små og store fester og møder. 50-150 personer.

www.kulturstedetlindegaarden.dk   info@kulturstedetlindegaarden.dk