Argentina er et land med lækker mad, rig kultur og fascinerende mennesker. Og så er det er også hjemsted for nogle af de bedste ”New World-vine”.

I løbet af det sidste årti har Argentina udviklet sig fra et land, der ikke har været specielt velkendt på den globale vinscene, til den nye vinverdens hurtigst voksende eksportør af vine.

Hvis du leder efter kvalitetsvine, til fornuftige priser, kan vi kun anbefale dig at prøve vores argentinske serie, 4 Rios, fra Bodegas Correas.

4 Rios Chardonnay
2019

I Sydamerika laves der utroligt gode Chardonnay vine. Denne herlighed er frugtig og levende, og med en frisk og fyldig stil. Et mildt strejf af mandariner og pærer giver vinen dybde, og en anelse fed konsistens.

God til fisk og gerne de fede af slagsen. Også super lækker som terrassevin på en lun efterårsdag.

4 Rios Cabernet Sauvignon
2016 Gran Reserva

Saftig og velafbalanceret rødvin. 2016 var et usædvanligt vådt og køligt år, og vinen er derfor friskere end normalt. Smagen er rund, fyldig og ret koncentreret. Behagelige og afrundede tanniner går godt i spænd med frugten, og skaber en vedholdende eftersmag.

Nyd gerne vinen til oksekød, lam eller tapas.

Den førende drue i Argentina med hensyn til omdømme og mængde er Malbec, som oprindeligt er en Bordeaux drue importeret til Argentina fra Frankrig i midten af 1800-tallet. Hvad gør Malbec speciel? Dens komplekse, men alligevel tilgængelige frugtsmag og intense aromaer gør Malbec til en favorit blandt rødvinelskere. Selvom Malbec typisk er blevet brugt som blandingsdrue i franske vine, er det det argentinske udtryk, der er blevet enormt populært i de sidste to årtier. Her får du to drøngode anbefalinger:

4 Rios Malbec
2018

Saftig og frugtfuld rødvin fra Mendoza. Den byder på en herligt tillokkende duft med krydrede aromaer, og smagen præges af blommer med strejf af vanilje og let mokka.

Vinen er som skabt til solide kødretter – og er simpelthen et røverkøb af en argentinsk Malbec!

4 Rios Malbec
2016 Gran Reserva

Masser af power på frugt og krydderi, pakket flot ind i modne og fløjlsbløde tanniner. Vinen lagres 12 måneder på franske fade, og med fem år på bagen er den helt på toppen netop nu.

Det er en fremragende vin til krydrede pastaretter, en god saftig bøf, simreretter og ostebordet. Måske Danmarks bedste argentinske Malbec køb?