De første vinstokke I USA blev plantet for cirka 700 år siden, men som med så meget andet i og fra USA, så blev vinproduktion hurtigt “bigger and better”! Landet er lige nu verdens fjerdestørste producent efter Italien, Spanien og Frankrig – ganske imponerende taget Europas cirka 9000 år lange vindyrkning i betragtning! Når man siger amerikansk vin, hentydes der næsten altid til vin fra vestkysten, nærmere betegnet Californien. Staten huser 3.600 vingårde og hele 90% af den amerikanske produktion, hvorfor “The Golden State” tilbyder vin af alle typer og smagsretninger.

For at du kan lade dig inspirere og friste, har vi lavet en folder, udelukkende med vine fra USA. Den finder du nederst i mailen, hvor du også finder en invitation til den spritnye WEST COAST VINFESTIVAL.

Pinot Noir
2018 Silvia Cellars

Denne vin er Silvia Cellars første udgave af en Pinot Noir-vin – og det er man sluppet rigtig godt fra! Det er en skøn vin som er blød og elegant, og så har den en underliggende mineralitet, der giver vinen et køligt præg.

Vinen er forrygende til grillet tun eller kylling, og så vil den også være god til en svamperisotto.

Cabernet Sauvignon 815
2018 Joel Gott

Lækker ”Cab” fra Joel Gott! Smagen bugner af solbær, grøn peber og oliven – flot akkompagneret af en god frugtsyre. En lang behagelig finish med markante tanniner gør denne vin ideel til en stor, saftig bøf.

Vi anbefaler at du ilter vinen et par timer – på den måde opnår vinen endnu større dybde og rundhed.

Zinfandel
2017 Folie à Deux

Et mesterværk! Denne rødvin vifter stolt med flaget for Californien som vinområde, og det gør den helt fænomenalt. Mens den saftige frugtstil imponerer, så udfolder vinen sig langt og længe i en sød og blød fedme.

Vinen egner sig særdeles godt til kød fra grillen, og den er helt perfekt efter 2-3 timer på en karaffel.

Californiens enorme og altid frodige jorder danner basis for perfekt dyrkning af stort set alle druersorter, og vi giver dig her tre super gode anbefalinger på enkeltdruevine baseret på de legendariske røde druer som Pinot Noir, Cabernet Sauvignon og Zinfandel – god fornøjelse!

Vil du vide mere om vin fra Californien, så lyt til vores podcast. Vi har netop tilføjet et afsnit om netop Californien.

Vinens Hus og Nordlund Vingård, inviterer til ny vinfestival med vine fra USA’s vestkyst. Her kan der smages på vine fra Californien, Oregon og Washington State. Vi deltager som udstiller på arrangementet, som finder sted den 12. juni 2021, og der findes to billettyper – en med og en uden mad fra en foodtruck. Læs mere her