Lyngby Friskole har som følge af få kvadratmeter arbejdet hårdt for at få byggetilladelse til at renovere og udvide skolen og den tilhørende SFO, så eleverne kan få de mest optimale omgivelser. Det er netop lykkedes med hjælp fra Concept Living A/S by abc, og derfor kan skolens 166 elever nu se frem til en dagligdag med mere plads i et permanent byggeri, som skal opføres af virksomheden.

Lyngby Friskole

Lyngby Friskole, der ligger i Kongens Lyngby, har de seneste fem år søgt om byggetilladelse til at udvide skolen og den tilhørende SFO. Den har dog været svær at få, da skolen ligger midt i byen på en mindre grund, som gør mulighederne begrænsede. Men med hjælp fra modulprocenten Concept Living A/S by abc, der er søstervirksomhed til ABC Pavilloner, er det nu langt om længe lykkedes at få diverse myndighedsgodkendelser og byggetilladelse, og inden længe går virksomheden, som også har vundet jordentreprisen på opgaven, således i gang med nedrivningen af det eksisterende og opførelsen af en helt ny skole og SFO:

– Det har været en lang proces at få tilladelse til at renovere og udvide. Dele af vores eksisterende skole skal nemlig rives ned og bygges op på ny, og det er her udfordringen har ligget, da der er forholdsvis lidt plads på byggegrunden. Men nu er vi endelig kommet i mål og skal til at igangsætte byggeriet, som skal stå færdig til skolestart i august, siger skoleleder hos Lyngby Friskole, Maiken Malmgren, og fortsætter:

– Og det er vi rigtig glade for. Vi har nemlig de seneste år haft et stigende elevtal, og det har givet pladsmangel og behov for ændringer. Men nu kan vi endelig opføre et nyt byggeri med yderligere tre undervisningslokaler og en ny SFO og således sikre vores elever de bedste omgivelser.

Til maj påbegynder Concept Living dermed nedrivningen af den gamle skolebygning, hvor der i stedet skal stå otte moduler i to etager på i alt 364 kvadratmeter.

Projektet har været lidt af en udfordring, da vi har haft meget lidt plads på grunden at gøre med. Men fordi modulbyggeri er en meget fleksibel byggemetode, hvor vi kan bygge modulerne i produktionen i Engesvang og efterfølgende hejse dem på plads, kan det lade sig gøre uden problemer, forklarer afdelingsleder hos Concept Living, Glenn Nielsen.

Modulerne kommer blandt andet til at indeholde en stor foldedør på hele ti meter mellem SFO’en og billedkunstlokalet, så det er muligt for skolen at skabe ét stort multilokale. Derudover skal der også være eksempelvis undervisningslokaler, køkken og toiletter i de nybyggede undervisningsfaciliteter.

Concept Living har hjulpet og guidet os med alt fra indretning til byggetilladelsen. Blandt andet overtog de dialogen med kommunen og sørgede for at beregne plads til en brandtrappe og solceller. Det har været en stor hjælp, som faktisk har været med til at gøre, at byggeriet af skolen nu bliver en realitet, slutter Maiken Malmgren, som håber på, at skolen i fremtiden kan få lov til at renovere endnu mere.

Concept Living, der fungerer som totalentreprenør på projektet, skal aflevere skolen i uge 32.

For mere information, kontakt venligst

  • Afdelingsleder hos Concept Living A/S by abc, Glenn Nielsen, mobil 28 96 81 30 og e-mail gn@abcpavilloner.dk   
  • Kommunikation og marketing, Edel S. Friis, ABC Pavilloner, tlf. 86 81 26 30, mobil 73 70 83 80 og e-mail ef@abcpavilloner.dk
  • Presseservice: Gitte Dons, Publicity, tlf. 28 30 29 86 og e-mail: gitte@publicity.dk

 Om Concept Living A/S by abc
Concept Living tilbyder permanent præfabrikeret modulbyggeri, som er særlig egnet til eksempelvis studieboliger, undervisningsinstitutioner, vuggestuer, børnehaver, kontordomiciler, seniorboliger og familieboliger. Produktionen af de præfabrikerede enheder sker i en moderne og højteknologisk fabrik, som deles sammen med søstervirksomheden ABC Pavilloner, der – i modsætning til Concept Living – primært fokuserer på udlejning og gensalg. På fabrikken bliver alle dele produceret under tørre og opvarmede forhold, så de efterfølgende nemt kan monteres ude på byggepladsen i løbet af bare få dage.

Med arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører samt aut. el, vvs, jord og kloak kan Concept Living tilbyde en totalentreprise. Concept Livings målsætning er at skabe banebrydende, innovativt byggeri, hvor der bliver brudt med vanetænkning – både arkitektonisk og indretningsmæssigt.