DTU skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Gluten:

Stort studie af effekten af at spise en glutenfattig kost får ikke forskerne bag til at anbefale folk at undgå gluten, med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance.

Det er blevet stadig mere populært blandt både danske og udenlandske forbrugere at spise en kost, der indeholder mindre eller intet gluten. Et stort studie fra et internationalt forskerhold – inklusive forskere fra DTU Fødevareinstituttet – har undersøgt effekten af at spise en glutenfattig kost.

Studiets 50 deltagere skulle i forskellige perioder spise dels en kost, der indeholdt mere gluten end en gennemsnitlig kost, dels en glutenfattig kost. Begge typer kost havde så vidt muligt den samme mængde kalorier, næringsstoffer og kostfibre.

Deltagerne følte sig mindre oppustede og bedre tilpas, når de spiste den glutenfattige kost. Forskerne bag studiet peger dog på, at den primære årsag formentligt er en anderledes sammensætning af kostfibre og ikke fraværet af gluten. Derfor giver studiet i sig selv ikke anledning til, at de vil anbefale folk at spise en glutenfattig kost – med mindre de har cøliaki eller gluten intolerance.