Hos JKE Design i Lyngby, der sælger køkkener, badeværelser og garderober var det tid at udskifte de gamle halogenspots. De var dyre i drift, og det var besværligt at finde nye lyskilder. Butiksindehaver Thomas Fabrin kontaktede Bright, der i sin tid installerede halogenlyset for at høre om mulighederne. En demonstration af LED i showroomet overbeviste Thomas Fabrin om, at LED matcher halogen på alle lysparameter inklusiv lavere elforbrug og længere levetid. Kort tid efter LED lyset er på plads, opdager man en uventet LED gevinst, der giver et langt bedre indeklima.

Foto: BRIGHT

Det er ofte en udfordring at gøre et industrielt rum indbydende. Det hjælper, når der er naturmaterialer som fx træ med i udstillingsmiljøerne, som det er tilfældet hos JKE Design i Lyngby. Lyset spiller også en rolle i indretningen, da det både skal oplyse rummet til at arbejde i, gøre det indbydende og samtidig gengive de varme farver så naturtro som muligt på de forskel¬lige beklædninger og bordplader, der er udstillet.

LED sparer strøm, tid og penge
“Da vi besluttede os for at udskifte de 38 halogenspots på 75 watt og de lysstofrør, der hænger over skrivebordene og i showroomet, var vi spændte på om LED kunne give det samme varme lys som halogen. Samtidig var vi spændte på prisen, for da vi i sin tid købte de 38 halogenspots, blev vi overrasket over prisen. Men det har heldigvis vist sig, at LED lys er mindst ligeså varmt og farveægte som halogenlys, og samtidig var LED løsningerne billigere end frygtet. Da vi får regnet på investeringen, viser det sig, at investeringen er tjent ind på kun 1 ½ år”, fortæller Thomas Fabrin.

Før demonstrationen af de nye LED spots, kendte man hos JKE Design kun til de standardmonterede LED lys i skabe og emhætter med blåt lys. “Konsulenten fra Bright havde et udvalg af LED løsninger med, som han demonstrerede på stedet. Det giver en helt anden fornemmelse af LED, når man får det demonstreret i showroomet, så kan man virkelig se, hvad det kan”, siger Thomas Fabrin. “Under demonstrationen kunne vi ved selvsyn se, at LED matcher halogen på alle lysparameter, og samtidig kan vi med de nye 25 W spot hurtigt regne ud, at vi får langt mindre elforbrug og dermed en mindre elregning, mindre CO2 udledning og generelt bedre økonomi med LED lysets lange levetid”, slutter Thomas Fabrin.

Foto: BRIGHT

Den uventede sidegevinst
En måned efter LED spot og lysrørerne var på plads, opdager medarbejderne endnu en fordel, som man ikke bemærkede ved demonstrationen. LED lyset udleder langt mindre varme over skrivebordene end halogenlyset. Det giver et langt behageligere indeklima, som man allerede nu glæder sig over her på tærsklen til forår og sommer.