Jagten på den sikre hverdagsvin kan være en udfordring – den skal smage godt og være let drikkelig. Den skal kunne drikkes både til mad og uden mad – og passe til stort set al slags mad. Disse vine har vi mange af i Holte Vinlager, og nedenfor giver vi dig to af vores bedste anbefalinger.

Chardonnay
2020 Chevalier de Caylus

Chardonnay som den skal smage: Fyldig, nærmest olieret, og med masser af frisk frugt, som mango, abrikos og passionsfrugt. Vinen kommer fra Languedoc, men stilen kan godt minde om Bourgogne, da den har en herlig balance mellem frugt, fylde og mineralitet.

Nyd gerne vinen køleskabskold til fisk, kylling, salater eller lyst kød.

Så er der Primitivo for alle pengene! I Italien er Primitivo-druen én af de mest plantede druer, og i den syditalienske provins, Apulien, trives den særligt godt. Den giver smukke, mørke vine med masser af saft og kraft. Primitivo-druen har en tyk skal og kan derfor modstå den megen sol og varme i området. Jordbunden er vulkansk med god dræning og er den perfekte grobund for druen. I denne vin har man spædet til med Negroamaro, som bare giver vinen endnu mere smag og dybde.

Vi tør godt sige, at vi aldrig før har haft så god en Primitivo-vin til under 50 kroner!

Cantorum
2019 Negroamaro/Primitivo

Forrygende vin til prisen! Den kommer fra Apulien i Syditalien og du er dermed sikret en rødvin med masser af solmoden frugt og varme. Et let strejf af vanilje og en frisk eftersmag gør vinen til en rigtig “crowdpleaser”.

Meget letdrikkelig og alsidig vin, som du kan drikke både til og uden mad.