Der findes så meget fantastisk vin fra Sydfrankrig! Sommetider kan man føle sig som en haj, der står over for en fiskestime: Man har lyst til at kaste sig over det hele på én gang, men man kan let tabe overblikket og blive usikker på, hvad der er godt og hvad der er mindre godt. Men bare rolig – det hjælper vi dig med at finde ud af.

Nedenfor giver vi dig nemlig to super gode anbefalinger på vine fra Sydfrankrig, som simpelthen bare smager drøn godt!

Chardonnay
2019 Beauvignac

Denne hvidvin fandt vi på Vinexpo (verdens største vinmesse) i 1997, og den har været vores mest solgte europæiske hvidvin lige siden. Druerne til vinen får lov at hænge ekstra lang tid på vinstokkene, og det giver en vin med en skøn, frisk frugt, som samtidigt fremstår den fed og fyldig.

Vinen er meget velegnet til fisk, lyst kød og fjerkræ – men er også en stor fornøjelse uden mad.

Pinot Noir
2019 Chevalier de Caylus

Et herligt eksempel på, at man i det lidt varmere sydfranske klima, stadig godt kan lave elegante og saftige Pinot Noir-vine. Vinen er frisk og mellemfyldig med duft og smag af kirsebær og sydfranske krydderurter.

Prøv gerne vinen til en kalvesteg. Boeuf Bourguignon eller coq au vin er også sikre valg!

P.S.: Husk at du stadig kan nå at tilmelde dig vores ONLINE GINSMAGNING, som finder sted fredag den 23/4 2021, kl. 19:30. Smagningen livestreames på Facebook fra vores butik på Østerbro, og det bliver en forrygende aften! Vi håber du har lyst til at deltage