Tonsus Hair i Lyngby laver nyt partnerskab med Park Styling, som er et dansk frisørfællesskab bestående af selvstændige frisører, der blandt andet deles om en egenudviklet produktserie med naturlige ingredienser. Der er også returpant på emballagen, som er lavet af genbrugsplast. Trioen bag salonen styrker dermed den i forvejen grønne profil. I forbindelse med det nye partnerskab skifter salonen navn til ’Park By Tonsus’.

Pressefoto Tonsus Hair

Tonsus Hair på Gammel Lundtoftevej 11 åbnede i januar 2020, altså blot to måneder før hele landet blev lukket ned på grund af COVID-19. Men det har ikke slået de erfarne indehavere Jeannette Jensen (udlært i 1991), David Marschall (udlært i 2009) og Ida Nielsen (udlært i 2011) ud af kurs. Den forholdsvis nye salon har nemlig for længst etableret sig som både grøn og miljøvenlig, og nu er de klar til at tage et nyt initiativ.

De tre indehavere har valgt, at deres salon fremover skal være en del af det professionelle frisørfællesskab Park Styling. I Park Styling er de 80 selvstændige frisørsaloner, der deles om eksempelvis en egenudviklet skånsom produktserie med naturlige ingredienser, der ikke indeholder parabener og uigennemsigtige E-numre, og som kun forhandles i saloner og på fællesskabets webshop. Desuden har man som de første i Norden indført returpant på emballagen, så kunderne får 20 kroner retur, når de afleverer den tomme emballage igen. Emballagen er i øvrigt også lavet af genbrugsplast.

”I Park bliver vi en del af et stort dansk netværk af selvstændige saloner, som ønsker en mere bæredygtig udvikling inden for frisørfaget. Her kan vi selv være med til at præge udviklingen af blandt andet produktserien, der er eksklusiv og ikke forhandles uden for fællesskabets saloner og webshop. Dette skridt passer virkelig godt til de visioner, vi har for Tonsus, og vi glæder os til at sparre og ideudvikle sammen med de andre frisører i fællesskabet,” siger Jeannette Jensen, indehaver af Park By Tonsus.

Udover de tre indehavere er Mie Middelboel Jensen også at finde i salonen, hvor hun som selvstændig for to år siden begyndte at leje en stol. Tonsus Hair er den anden salon i Lyngby, som bliver en del af fællesskabet i Park Styling. I 2021 blev Park By Chic på Stengårds Alle også en del af det.

Hvad betyder Tonsus?
En frisør kaldtes på latin ”Tonsor”. Ifølge ordbogen kommer det af verbet ”tondeo”, der betyder ”jeg klipper”. Afledt heraf er ordet ”Tonsus”, som var en ”klipning, snit af håret, frisure”.

Om Park Styling
Park Styling, der fokuserer på bæredygtighed, vil være den mode- og kvalitetsbevidste frisørkundes førstevalg samt branchens mest attraktive arbejdsplads for ambitiøse frisører. Vores fælles passion er hår og hårpleje med fokus på de internationale hårtrends, bæredygtighed og egne eksklusive produkter med naturligt indhold, som er gennemtestet og godkendt af frisørerne selv.

Park har et sundt, professionelt og inspirerende fællesskab blandt alle saloners medarbejdere og indehavere. Kontinuerlige kurser under eget internationalt akademi sikrer højeste faglighed, fremtidig udvikling og konkurrencedygtighed.

Park Styling har hovedkvarter i Kolding og er Nordens hurtigst voksende frisørfællesskab med saloner i mere end 70 danske byer samt i Tyskland, Norge og Færøerne.