Nu sker det! Den sidste sne er faldet i denne omgang, og foråret starter nu for alvor – og så skal der selvfølgelig nydes tørstslukkende og velsmagende rosévin!
Vi har netop udvalgt vores ”sommerens rosé” og i lighed med sidste år faldt valget på den fantastiske Beauvignac Grenache Rosé fra Cave de Pomèrols, i Sydfrankrig. Den er lige landet i den friske årgang 2020, og den smager som sædvanligt som en drøm. Prisen ved seks flasker er superskarp, og du får her en dejlig fyldig og elegant rosévin med masser af karakter.
Grenache Rosé
2020 Beauvignac
Denne rosévin oser af sommer med sin friske frugt, især kirsebær og hindbær. I eftersmagen opleves provencalske urter og lette mineraler. Den er tør, frisk, saftig og let krydret.
Perfekt til terrassen på en lun forårsdag og den vil også være særdeles velegnet til forårets og sommerens lettere retter.
Mere om rosévin:
I Rytteriet siger Erik: ”Der er rødvin og der er hvidvin, og hvis man blander de to, får man rosé!”. Men nej, rosé er typisk ikke rødvin og hvidvin, der er blandet sammen. Nogle enkelte roséer uden for Europa fremstilles, ved at man tilsætter en lille mængde færdig rødvin til en færdig hvidvin, og metoden er også tilladt i Champagne, når der fremstilles rosé champagne.
Langt de fleste roséer får dog deres lyserøde farve ved gæring eller skalkontakt mellem druerne og vinen. Druesaften skilles fra drueskallerne efter kortere eller længere tid, og jo længere tid der er kontakt, jo kraftigere bliver farven.