Sætter du en ære i at servere det bedste for dine gæster – eller har du fået til opgave at sørge for vin og er helt på bar bund?
Hvis bare du følger nogle simple råd er det faktisk ingen sag at vælge den rigtige vin til julemaden. I grunden er tilbehøret den største udfordring. Den sur-søde rødkål, de brunede kartofler og de søde svesker kræver en helt speciel type vin – nemlig en vin med høj alkohol, god balance mellem frugt og syre, samt en lang og vedvarende eftersmag.
Kødet spiller naturligvis også en rolle, men i mindre grad end tilbehøret. And og flæskesteg kalder vinmæssigt på den samme type vin – nemlig en vin med power, for at kunne “skære igennem” den tunge og fede mad.
Det er også vigtigt at du undgår vine med højt tanninindhold, som fx Bordeaux og Barolo. Disse meget tørre vine har ofte et alt for lavt niveau af frugtsødme og vil ikke matche sødmen i julemaden. Gem dem til en anden festlig aften, hvor de utvivlsomt vil gøre større lykke.
For at spare dig en masse tid giver vi dig i dette nyhedsbrev seks forrygende anbefalinger, som vil bringe dig og dine gæster sikkert og velsmagende gennem julemiddagen.