25Mørke træsorter og retrodesign vækker nostalgi og skaber ifølge trendforsker tryghed i en usikker tid. Med ny køkkenlancering vil HTH i Kongens Lyngby fremkalde følelsen blandt beboerne i Kongens Lyngby. Gennem de seneste års pandemi har hjemmet og i særdeleshed køkkenet fået en stadig stigende betydning.
For mange danskere er det blevet krystalliseret, at hjemmet er en tryg base i en utilregnelig tid. Det afspejler sig i køkkenindretningens mørke træsorter, jordfarver og 60’er-inspirerede overfladestrukturer, der kan give associationer til bedsteforældrenes køkken.
Det fortæller Anne Louise Stargate, der er trendforsker og cand.mag. i Designstudier. – Det mørke trævalg i køkkenet er en tendens i tiden, som er med til at skabe ro i en usikker coronatid. Og ved at trække på elementer fra datidens køkken genkaldes stemninger fra bedsteforældrenes hjem, selvom udtrykket er mere moderne, stramt og stilrent i dag, siger hun. Et køkkendesign i tråd med tidsånden er HTH’s nyhed Nordic Atmosphere, som for nylig er blevet lanceret i Kongens Lyngby.
– Vi har valgt materialer og farver meget nøje ud fra at de rammer den varme og fortrolige atmosfære, som er oppe i tiden lige nu. Vi håber, at køkkendesignet vil inspirere til mere nærvær og samvær i hjemmene i og omkring Kongens Lyngby, siger Peter Tveskov, der er butiksansvarlig hos HTH i Kongens Lyngby. Mørke træsorter rodfæster os Nordic Atmosphere er inspireret af naturen. Det gælder for eksempel jordfarverne, de riflede overflader og det massive mørke egetræ udført efter klassiske snedkertraditioner. Netop naturelementer i boligen har længe været i høj kurs, og med pandemien har de fået endnu mere plads. Samtidig har deres udtryk ændret sig, vurderer Anne Louise Stargate.
– Træet er mørkere, og farverne mere afdæmpede. Det giver en intimitet i køkkenet, som lyse naturmaterialer ikke skaber i samme grad. Det grounder os, siger hun. Køkkenet har fået en vigtigere funktion Under pandemien har over 40 procent af beboerne i Kongens Lyngby ifølge Danmarks Statistik kunnet klare arbejdet hjemmefra, og køkkenet har i udbredt grad ændret sig fra at være spise- og samtalerum til også at være arbejdsrum.
– Under hjemsendelser har mange indtaget køkkenet med lektiebog, laptop og iPad. Fordi vi bruger mere tid i køkkenet, bruger vi flere ressourcer på indretningen, fortæller Anne Louise Stargate. HTH har produceret kvalitetskøkkener med omtanke for både mennesker og miljø i mere end 50 år. Med showrooms over hele landet har køkkenfirmaet fokus på dansk design, kvalitet og landets bedste service. Læs mere på www.hth.dk