Naturpark Mølleåen nord for København indeholder et væld af frilufts- og naturoplevelser, som flere nu får mulighed for at opdage. I løbet af denne måned bliver der opsat hele 13 naturparktavler ved indfaldsvejene til naturparken.

Vidste du, at i det nordsjællandske område mellem Farum Sø i øst og Jørlunde i vest, Ganløse i syd og Lynge i nord ligger et 50 kvadratkilometer stort meget unikt naturområde?
Hvis ikke er du formentlig ikke den eneste. Men det bliver der nu lavet om på. I denne måned bliver der opsat 13 naturparktavler ved indfaldsvejene omkring naturområdet, som skal gøre bilister opmærksomme på, at her ligger Naturpark Mølleåen.
Danske Naturparker skal være mere synlige i landskabet, for de tilbyder alle særlige natur- og friluftsoplevelser.
Mads Ellegaard, formand for Danske Naturparkers Nationalkomité
Naturpark Mølleåen er en af Danmarks 18 naturparker – en mærkningsordning for større sammenhængende naturområder, der udvikler natur, friluftsliv og lokal identitet, og som administreres af Friluftsrådet.
Naturpark Mølleåen blev certificeret i 2016, og har siden gennemført en lang række tiltag indenfor både naturpleje og styrkelse af biodiversiteten og med formidlingen af de mange friluftslivsoplevelser, der findes i området, blandt andet en digital guide til parkens 17 forskellige vandre- og cykelture.
Med opsætningen af naturparktavler rundt om Naturparken er det håbet, at flere får øjnene op for natur- og friluftsmulighederne i Naturpark Mølleåen, og derfor blev opsætningen af de vigtige skilte i fredags markeret ved et officielt indvielses-arrangement.
Vigtigt med mulighed for naturoplevelser
Det skete på Klokkekildevej – et af de steder, hvor naturparken i samarbejde med de fire kommuner, den ligger i, Furesø, Allerød, Frederikssund og Egedal, har besluttet at placere en af tavlerne.
Til stede var udover repræsentanter fra naturparkkommunerne og frivillige fra Naturparkrådet og Naturpark Mølleåens Venner blandt andet Bo Brøndum Pedersen, formand for Naturparkrådet.
”I naturparkrådet er vi meget begejstret for, at de fire naturparkkommuner opsætter naturparkskilte. I disse år med klima- og biodiversitetskrise er det vigtigt at give borgerne muligheder for at få naturoplevelser og danne relationer til naturen, så også de kommende generationer vil være med til at passe på naturen,” siger Bo Brøndum Pedersen.

Flere af de øvrige naturparker rundt om i landet har allerede opsat naturparktavler, blandt andet Åmosen på Vestsjælland, Tolne i Nordjylland og Naturpark Lillebælt. Det er ambitionen, at der skal skiltes til alle de 18 natur- og pilotnaturparker i Danmark.
”Danske Naturparker skal være mere synlige i landskabet, for de tilbyder alle særlige natur- og friluftsoplevelser, som vi gerne vil gøre befolkningen opmærksomme på,” siger Mads Ellegaard, medlem af Friluftsrådets bestyrelse og formand for Danske Naturparkers Nationalkomité.