Det er med stor eufori vi kan præsentere dig for vores nye Bourgogne-hus, MORIN PÈRE & FILS! Vingården blev grundlagt af Claude Morin i 1822, og har hjemme i Nuits-Saint-Georges-regionen i Bourgogne. I dag er Morin vidt berømt for deres vine. Selve kælderen på vingården er fra det 18. århundrede, og den er i sig selv en meget populær seværdighed for vinturister.
God Bourgogne behøver ikke at koste en formue og her giver vi dig to drøn gode anbefalinger fra Morin:
Chardonnay Vieilles Vignes 2019 Morin Père & Fils
Denne skønne sag kommer fra en bred vifte af forskellige vinmarker. Druerne fra nord kommer med friskhed og aroma, mens druerne fra syd giver vinen struktur og en lækker cremet mundfølelse.
Vinen har en smuk gylden farve, og i duften opdages aromaer af fersken og citrusfrugter. Smagen er fyldig og generøs med moden frugtsmag understøttet af en god mineralitet. Der er en god lang finish i eftersmagen. Rigtig god alene, men også meget velegnet til fisk, kammuslinger og lyst kød.
Hautes-Côtes de Nuits 2019 Morin Père & Fils
Hautes-Côtes de Nuits ligger i 300-400 meter over havets overflade, og det giver vinene deres helt særlige kendetegn – de er friske, frugtige og livlige. Denne formidable vin er perfekt til simreretter – eksempelvis Beuf Bourguignon eller Osso-buco.
Farven er intens og granatæble rød. Duften præges af røde bær som hindbær, jordbær og ribs, og der fornemmes også krydrede noter. Smagen er aromatisk, rund og fyldig. Den friske frugt og vaniljen fra fadet, giver vinen et snert af sødme.
Lidt om Bourgogne:
Vindistriktet Bourgogne er ret lille i størrelse, men dets indflydelse i vinverdenen er til gengæld enorm. Området har nærmest mytisk status pga dens indviklede kludetæppe af vinmarker, regioner, producenter og ikke mindst årgange. Men frygt ej – bourgogne-vin behøver kun at være så kompliceret, som man selv vil have den til at være. For på trods af at området er hjemsted for nogle af de bedste og dyreste vine i verden, så laves der altså også super lækre vine som er overkommelige at betale.
Man kan ikke sige Bourgogne uden også at sige terroir – kort fortalt, så er terroir symbiosen af vindruer, jord, klima, placering af vingården, samt den menneskelige indflydelse på selve vinfremstillingen. Én ting er dog ret simpelt i Bourgogne og det er druesorterne. Rødvin laves på Pinot Noir og hvidvin på Chardonnay. Det er den ægte Bourgogne!