Lyngby, også kendt som Kongens Lyngby, er en by i vækst. Hvis man ser på tallene for boligpriserne, er det en by der er mere og mere efterspurgt.

Lyngby er også byen, hvor mange store virksomheder har deres danske hovedkontor, som Microsoft Danmark, COWI, Danica Pension, mv. Uddannelsesmæssigt finder vi DTU ved Lundtofte, som huser cirka 10.000 af deres studerende, samt en række andre uddannelser. I denne artikel ser vi lidt på, hvilke aspekter der gør Lyngby til en attraktiv by at bo i, samt hvilke muligheder der kan findes her.

Uddannelse
Som nævnt foroven kan man finde en række af forskellige uddannelsesmuligheder i Lyngby, som strækker sig fra private skoler, gymnasier og længerevarende uddannelsesinstitutioner, som Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og CPH Business. Dette tiltrækker naturligvis en stor del unge og øvrige studerende til, hvilket kan gavne byen på alle punkter.

Foto: ABW

Kultur
I Lyngby kan man finde flere forskellige kulturtilbud og foreninger. Mod Virum kan man finde Frilandsmuseet, der også er en afdeling under Nationalmuseets. Årligt gæster cirka 200.000 interesserede museet. Der kan også findes over 100 forskellige ældre bygninger, der tiltrækker kultur nysgerrige danskere. I slut 90’erne blev Lyngby Kulturhus bygget, der huser blandt andet biografen Kinopalæet. Derudover findes der en del ældre kirker, hvor den ældste, Lyngby Kirke stammer fra cirka år 1150.

Erhverv
Tidligere nævnte vi at flere og flere større virksomheder har slået sig ned i Lyngby, og dette trækker naturligvis også flere tilflyttere til byen, og de omkringliggende byer, som Virum, Herlev, Holte mv. Dette hænger sammen med Lyngby-Taarbæk Kommunes strategi om at være en “attraktiv, erhvervsvenlig og udviklingsorienteret kommune”, som der står på kommunens hjemmeside.

Boligmarkedet i Lyngby-Taarbæk Kommune
Har du planer om at flytte til Lyngby, viser tallene fra boligsidens markedsindeks, at du i marts 2019 kunne købe en villa på 200 kvadratmeter til en gennemsnitspris af 7.1 millioner kroner. Det er en markant stigning i forhold til prisen på 200 kvm i marts 2018, hvor den gennemsnitlige pris på en villa lå på rundt regnet 6.9 mio. Kr.

Er du typen der er til ejerlejligheder frem for villa og rækkehus kan du glæde dig over, at en lejlighed på 150 kvm koster cirka 4.6 mio. Kr., mens samme lejlighed i marts 2018 kunne fås til en gennemsnitlig pris af cirka 4.7 mio kr. Køber du den nu, kan du højst sandsynligt se frem til en gevinst senere hen. Husk at medregne salæret til din ejendomsmægler i Lyngby.

Før salget skal man have lavet en salgsvurdering for at finde ud af hvad man først og fremmest kan sælge huset for. Vurderingen foretages typisk af en ejendomsmægler, der også kan hjælpe dig med at øge prisen, samt tage hånd om hele salgsprocessen.