Søndag den 8. januar 2023 kl. 15 – 20 (uden spisning kl. 17:30-20) åbner årets række af Søndags-matinéer med at byde op til nytårsmusik, dans og taffel.

I flere år har coronaen sat en stopper for arrangementet, men i år, i tredje forsøg, bliver det muligt at gennemføre denne fejring af det nye års komme.

De fleste kender eller har hørt Johan Strauß’ vals “An der schönen, blauen Donau” og H. C. Lumbyes “Champagnegalop”. Begge værker repræsenterer en livlig danse- og musiktradition, der opstod i Wien i første halvdel af 1800-tallet. Det blev den helt store forlystelse i hele Europa, og danse som Lanciers, kvadriller af alle slags, valse, mazurkaer og galopper opnåede umådelig popularitet overalt.

Mestre som Schubert, Strauß, Lumbye og Sousa komponerede en overvældende mængde dansemusik, men også en række nu ukendte komponister bidrog, og i deres store produktion gemmer sig rene små perler.

Det er fra dette kæmpemæssige repertoire, Baldanseorkestret har udvalgt og sammensat programmet til denne begivenhed, og de vil levende introducere numrene og deres baggrund undervejs.

Baldanseorkestret består af otte medlemmer (strygere, blæsere og klaver), som ved siden af deres virke som musikere, organister og undervisere har gjort det til deres speciale sammen at holde denne musikform i live. Orkestret har desuden indspillet to cd’er, som netop hedder Baldanse 1 & 2.

Anden del af koncerten vil forme sig som et lille bal, hvor publikum under ledelse af en kyndig danseinstruktør kan deltage aktivt, eller blot observere, når orkestret spiller op til Lanciers, vals, mazurka og måske tango for unge og gamle. Alle kan være med!

Billetter med og uden taffel kan købes på HER – Af hensyn til køkkenet, skal billet med spisning være købt senest d. 2. januar.

Læs mere her. 

Der bliver guld, glimmer og festlig nytårsstemning på den hyggelige gård, når de på Kulturstedet Lindegaarden, Peter Lunds vej 8, Kongens Lyngby holder årets første event. (PR-Foto)