Hvis du kunne tænke dig nogle, i særklasse, store oplevelser fra Alsace, så anbefaler vi dig at stifte bekendtskab med vinene nedenfor.
Vi giver dig en helt uhørt flot pris på henholdsvis Riesling og Pinot Gris fra den legendariske vinmark, Bollenberg. Begge vine smager eventyrlig godt, og repræsenterer druernes kendetegn fuldstændig perfekt.
Riesling 2020 Bollenberg
Utrolig velsmagende Riesling! Druerne kommer fra Bollenberg, som er et af Alsaces mest berømte vinområder. Duften byder på hvide blomster og tropiske frugter. Smagen er intens med masser af saftig, moden frugt og lette krydderier.
Intet mindre end et kup til prisen!
Pinot Gris 2018 Bollenberg
Duften åbner med moden frugt, blomster, honning og våde strandsten. I smagen er den ganske intens og cremet – og så har den et mildt strejf af vanilje fra fadlagringen. Den er fyldig og tør, og eftersmagen byder på æbler, melon og nødder.
Vinen er perfekt moden netop nu med 5 år på bagen. Prøv den gerne til ovnbagt laks eller grillet kylling.
Har du nogensinde smagt Riesling fra de berømte Grand Cru marker i Alsace?
Grand Cru vin fra Alsace er noget helt specielt, og det er kun de bedste vine der må tilføje Grand Cru til etiketten. I forhold til almindelig Alsace-vin, skal alkoholstyrken være højere og høstudbyttet mindre. Vinene kræver tid. Først i vinmarken og derefter i flasken, hvor den lange modningsproces giver Grand Cru-vinene deres ekstraordinære kompleksitet.
Riesling Pfingstberg 2014 Grand Cru
Smuk dyb gul farve med en mineralsk og fadpræget duft. I smagen er den livlig og med et markant citronpræg. Med syv år på bagen, vil den være fremragende til især modne oste og charcuteri.
Riesling Kessler 2011 Grand Cru
Strålende gyldengul farve. I den meget mineralske duft opdages især petroleum – et unikt kendetegn, som nærmest er synonym med Alsace. Hertil kommer lækre noter af harpiks, flint og citron.
Den er bedst egnet til kraftige fiskeretter og oste fondue.
Riesling Kitterlé 2010 Grand Cru
Kraftig hvidvin med fine elementer af flint, ananas og citrusfrugter. Den er meget kraftig for en hvidvin at være, og derfor egner den sig især godt til solide madretter, som f.eks. vildt eller retter med krydret sauce.
Om producenten: Vi har i over 30 år forhandlet vinene fra Château d’Orschwihr. Det helt unikke – og der hvor Château d’Orschwihr skiller sig ud fra mængden – er deres tilgang og filosofi bag vinfremstillingen: Der lægges stor vægt på bæredygtighed og respekt for miljøet. Det betyder i praksis at sådan noget som kunstgødning og ukrudtsbekæmpelse bliver begrænset til et minimalt niveau. Man har også klare regler for at der ikke må bruges giftige pesticider – både for de ansattes og for den omkringliggende faunas skyld.
Meget usædvanligt er det også, at man på Château d’Orschwihr har valgt ikke at chaptalisere vinene. Det vil sige at man ikke tilsætter sukker i vinene – hvilket ellers er det mest normale at gøre i Alsace. Disse ”tricks” undgår man, for at få den helt rigtige og autentiske smag frem i alle deres vine.
Høstudbyttet er også meget begrænset. Eksempelvis dikterer reglerne i Alsace at en producent må have et maksimalt høstudbytte på 61 hektoliter pr. hektar, til en Alsace Grand Cru vin – hos Château d’Orschwihr har man valgt at reducere det til 45 hektoliter pr. hektar! Igen for at opnå den fuldstændige og uforfalskede karakter i druen og i sidste ende vinen.