Sikke en dejlig travlhed, der hersker alle vegne for at organisere, planlægge efterårets aktiviteter og rekruttere nye frivillige til arbejdet i foreningerne. I Frivilligcentret har vi bl.a. været optaget af at lave program for Frivillig Fredag i samarbejde med en række af vore medlemsforeninger. Tak for det store arbejde, for de mange møder og snakke – som gør os klogere på, hvordan vi kan samarbejde til gavn for hinanden. Det er langt fra alt, der er blevet til noget, men vi synes i al ubeskedenhed at det er blevet et fint program. Det er afgørende at I hjælper os med at få Frivillig Fredag programmet (plakaten), som er udsendt til formænd og kasserere, ud at leve blandt jeres medlemmer, naboer og bekendte. Så flest mulige borgere i Lyngby-Taarbæk bliver opmærksomme på de mange sjove, meningsgivende og interessante frivillige fællesskaber de kan blive del af.

OBS. §18 – ansøgningsfrist er d. 1. oktober 2021. §18 dækker støttemuligheder for det frivillige sociale arbejde i foreningerne mv.
Frivilligkonsulent Trine Bøgh Barnholdt fra Lyngby-Taarbæk Kommune tilbyder workshops i Frivilligcentret tirsdag d. 14. september kl. 17 – 18, samt fredag d. 24. september 2021 kl. 11 – 12 under Frivillig Fredag. Kom og stil dine spørgsmål.

Sluttelig en opfordring til at tage en frivillig kollega med under armen på et af efterårets mange kurser. I fokus er Den Gode Bisidder, Brug af Naturen, Kommunikation, Rekruttering, Fundraising, samt Målgruppefokus; temaer der ofte efterlyses når vi spørger, hvad I ønsker jer af inspiration og viden til det frivillige arbejde. Kurserne er blevet til i samarbejde med de øvrige frivilligcentre i Nordsjælland.

Med venlig hilsen og på gensyn!

Charlotte Poort
Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk

KURSER OG EVENTS

2-dages kursus den 27+28/9 – 2021 i Frivilligcentret i Rudersdal i Holte.

Hvad må du og hvad må du ikke som frivillig bisidder, og hvordan kan du sætte grænser – også over for den borger, du hjælper?

Dette gratis kursus giver en introduktion til lovgivningen og de emner og udfordringer, du støder på, når du arbejder frivilligt som bisidder.

Læs mere og tilmeld dig her

Efterårets kurser, i samarbejde med Frivilligcentret i Hillerød, er nu åbne for tilmeldinger

I efteråret har vi kursussamarbejde med en række frivilligcentrene i hele Nordsjælland. Der er tale om et pilotprojekt, hvor vi sammen kan tilbyde en række spændende kurser med fysisk placering hos Frivilligcentret i Hillerød. Læs mere om kurserne og tilmeld, ved at klikke på de enkelte kurser nedenfor:

Kursus i ledelse af trivselsgrupper for børn og unge: 3 dages kursus 10/9, 17/9, 18/9 – 2021

Hvorfor være inde, når alt håb er ude? Kursus om at bruge naturen i det frivillige sociale arbejde. 11/9 – 2021

Få nye frivillige, som bliver i foreningen. Grundkursus om rekruttering og fastholdelse af frivillige. 9/10 – 2021

Forstå jeres målgrupper og få styr på foreningens kommunikation. 28/10 – 2021

Skab stærke lokale fællesskaber. Halvdagskursus i introduktion til at arbejde med målgrupper. 9/11 – 2021

Alternativer til puljer og fonde. 2 dages kursus til andre og nye veje til fundraising. 17/11 og 1/12 – 2021

Frivillig Fredag

24. – 26. september fejrer vi FRIVILLIG FREDAG over hele Lyngby-Taarbæk
I år fejres arrangementet både fredag d. 24. september 2021 med aktiviteter i Lundtofte Medborgerhus, Barakken i Taarbæk, RustenborgHuset, Virumparken, foreningsbazar, workshops og prisoverrækkelse i Frivilligcentret.

Foruden et stort arrangement med oplæg, debat og dialog søndag d. 26. september 2021 på Kulturstedet Lindegaarden, under temaet “Værdien af de frivillige fællesskaber i Lyngby-Taarbæk”. Kom og giv frivilligheden stemme!

Læs mere om Frivillig Fredag her.

OBS. der er ingen tilmelding – kom blot og vær med!

NYE GRUPPER OG EKSISTERENDE GRUPPER

Frivilligcentret i Rudersdal inviterer til 2 nye sorggrupper i efteråret

Har du mistet og kan du også føle dig alene med sorgen? Unge inviterer andre unge til at deltage i et sorggruppe-forløb, for ingen skal være alene med sorgen.

OBS. Sidste frist for tilmelding mandag d. 13. september kl. 10 til info@ltk-frivilligcenter.dk

Unge mennesker som har mistet og oplevet et stort tab tidligt i livet, støtter hinanden ved at dele egne historier og lytte til hinandens fortællinger. Her er der er plads til at tale om alt det, der er svært, men også plads til gode minder. Læs mere om de to sorggruppeforløb nedenfor:

Sorggruppe for teenagere i alderen 13-21 år med opstart 16/9 – 2021 i Rudersdal Frivilligcenter

Sorggruppe for unge i alderen 20-30 år med opstart 13/9 – 2021 i Frivilligcentret i Lyngby-Taarbæk

Psykisk Vold – nyt forløb for kvinder. Opstart 28/10 – 2021

Kvinder hjælper kvinder med at komme sig efter psykisk vold i gratis selvhjælpsgruppe. Mødestedet oplyses ved tilmelding.

Har du været, eller er du udsat for psykisk vold fra din ex-mand eller fra din partner? Så kan du få hjælp til at komme videre i en ny selvhjælpsgruppe for kvinder, der er i samme situation. I gruppen mødes du med andre, der er i lignende situation og hvor I fortroligt kan dele erfaringer, lytte og støtte hinanden. Undervejs vil vi gennemgå den rejse, man er igennem, når man er eller har været udsat for psykisk vold. Der er ikke tale om et terapiforløb.

Læs mere og tilmeld dig her